Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.12. 19:11 emmausz

Új lendülettel

Kísérletezünk
Mivel jelentős mertékben sikerült kilókat felszednem, újra a paleo-diétát vettem elő kis Atkinsos könnyítéssel. Végül is mindketten nekiláttunk az evés felfüggesztéséhez. T. olyan hírrel lepett meg, hogy Atkins 72 éves korában meghalt, és az érszűkület vitte el. Megpróbáltam utánanézni a googlen. Atkins csakugyan eszméletvesztéssel került kórházba, tán 2005-ben, és szívgyengeség vitte el. Állítólag erei tiszták voltak. Ha így, ha úgy, az általa irányított kaja-cég gyorsan csődbe ment. Hogy valójában mi történt vele, nem lehet tudni, mert felesége nem engedte Mr. Atkins boncolását. Ez mindenesetre gyanús, és obskúrussá teszi: végül is tényleg mi vitte el.
De akármi vitte is el, diétánkat más alapokra kell helyezni. Nem lesz könnyű, annyi bizonyos. A mi korunkban új módira ráállni már elég kovászos, de tán megéri. Annyi mindent hallottunk már, és annyi mindennek az ellenkezőjét is.
Néhányat ezekből:
Annyit ehetsz, amennyit akarsz, csak ne nyeld le.
Csak fehérjét egyél, mert a máj megtermeli a szükséges cukrokat, és fehérjéből nem fogasz kívánni többet enni a kelleténél.
Csak a vegetárius étrend üdvözít. Nem terheli meg a gyomrot nehéz, zsíros húsokkal.
Edd mindennek a felét, mert a te korodban már az is hizlal, ha ránézel az ételekre.
Allah mindenkinek kiosztotta az ételporcióját, amelyet az életben magához vehet. Ha előbb felfalja, hamarabb meghal.
Egy liter vízzel kell indítani a napot. Nem érzed az éhséget.
Nincs jobb, mint egy pohár borecet egy kanál mézzel. Ez a hosszú élet titka (amelyet ugyancsak a halál követ).
Na, most megint nekifohászkodunk valamennyire együtt. Hátha tudunk… fogyni.
Ízelítő a Jak 5. f.-ből:
A hitetlen gazdagok
…gazdagok, … a földeteket learató munkások szava felhatol a Seregek Urának fülébe. Bőségben éltetek a földön és tobzódtatok, hizlaltátok szíveteket a leölés napjára. Az igazat… megöltétek, s ő nem tanúsított ellenállást.

A türelem
Legyetek hát türelemmel, testvérek, az Úr … eljövetelének ideje közel van! … ne panaszkodjatok egymásra... Testvérek, türelem…. Boldogok, akik hűségesen kitartanak… az Úr irgalmas, könyörületes.

Az eskü
Testvéreim …legyen körötökben az igen: igen, a nem: nem, nehogy ítélet alá essetek.

A szentkenet szentsége
Szenved valaki közületek? Imádkozzék! Jókedve van? Énekeljen zsoltárt! Beteg valaki közületek? ...az Egyház elöljárója kenje meg olajjal az Úr nevében... Valljátok meg … egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése…

Befejezés
…ha valaki …a bűnöst letéríti a tévelygés útjáról, megmenti a lelkét a haláltól és a bűnök sokaságára fátyolt borít. Közöm. Jakab szól a gazdagság ellen, türelemre inti a híveket, imára és a betegek megkenésére ösztönöz. Hányszor megfordult bennem, hogy az ima segít a betegeken. Ahol ketten hárman … az én nevemben. Hát kérjünk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr912957817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása