Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.18. 10:31 emmausz

Ön most itt áll

Ön most itt áll – így szól az egyik gyakran látható felirat. Térképeken leginkább.  Annak idején a Reader’s Digestben talált kedvenc viccem volt. A kép hómezőt mutat. Leszúrva a közepén egy tájékoztató tábla. Rajta a szöveg: Ön most itt áll. És egy mirelite-figura tényleg ott áll és teljesen tanácstalan.  
Ön most itt áll – műterem címet adnám sok művészi festménynek. Kétségtelenül volna némi polgárpukkasztó kicsengése, de attól még igaz maradna, hiszen kortárs képzőművészetünk ugyancsak termeli az absztrakt műveket. A nagyérdemű közönség pedig ott áll, és próbálja nyakon csípni a nyakon csíphetetlent. Hogy vajon amit lát, az hiteles-e, vagy kóklerség, szemfényvesztés, amit Karinthy így karikírozott: A falon Bélkorogi Giccspancs Jenő Ezt nektek c. képe látható.
Menjünk tovább!
Ön most itt áll egy kirakat előtt, és nem jut A-ról B-re, mert tanácstalan.
Ön most itt áll, pl. a kirakott vajak polcsoránál, és képtelen eldönteni, hogy a húszféle márkájú, kiszerelésű és zsírtartalmú, egységárú vajból melyiket csípje nyakon. A margarinokkal sincs nagyobb szerencséjük a vásárlóknak.
Ön most itt áll a dezodorok polca előtt, és tanácstalan.
Ön most itt áll a játszótéren, ahol tegnap megfigyeltem, hogy egy padon üldögélő három gyereknél három okos telefon volt. Mesét néztek a játszótéren. Végül anyjuk megelégelte: Otthon sokkal jobb mesét nézni.
Ön … most … ittál? Váltok tegezésre, mert mintha be volna rúgva némelyik ember, aki áll valami előtt és csak néz ki a fejéből.
Nem tesz semmit, nyúlszőrkalap – tolul föl bennem a régi reklámszöveg, s fogalmazódik meg egyfajta ellenkezés. Nem akarok elvegyülni azok között, akik itt állnak, ott állnak, s fogalmuk sincs róla, hogy mit akarnak.   
Ízelítő a 2Pt 1. f.-ből:
Bevezetés
…Gyarapodjon bennetek a kegyelem és béke Isten és Urunk, Jézus Krisztus ismeretében.

Krisztus ismerete üdvösségre vezet
Isteni ereje … meghívott minket. Értékes és nagy ígéreteket kaptunk, hogy részeseivé legyetek az isteni természetnek, és megmeneküljetek a romlottságtól, amely a világban uralkodik… hitetek erényt, az erény tudást, a tudás az önuralmat, az önuralom jóban való kitartást, a jóban való kitartás vallásos érzületet, a vallásos érzület testvériességet, a testvériesség pedig a szeretetet eredményezi… Testvérek, törekedjetek rá, hogy hivatásotokat és kiválasztottságotokat tetteitekkel megpecsételjétek, mert ha ezt megteszitek, nem botoltok el soha… Kötelességemnek tartom , hogy amíg élek, buzdítsalak és ösztönözzelek benneteket, mert tudom, hogy közel van életem vége… Jézus Krisztus tudtomra adta. De … ezekre halálom után is mindig emlékezzetek.

A hit alapja a kinyilatkoztatás
…nem kieszelt mese, amit tudtul adtuk nektek Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét, hiszen szemlélői voltunk fenségének. Amikor ugyanis az Atyaisten… megdicsőítette, ez a szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik.” Ezt … mi is hallottuk, … a prófétai jövendölések … sötétben világító lámpások, … az Írásnak egyetlenegy jövendölése sem származik önkényes értelmezésből… hanem mindig csak a Szentlélektől sugalmazva beszéltek a szent emberek. Közöm. Péter a fejezetben tanúsítja, hogy hiteles Krisztus színeváltozásának a ténye. Igazak a próféciák, mert a Lélek sugallta őket. Feltűnő a fejezet első felének „meandere”. Olyan szekvenciák, mint amilyeneket a páli levelekből már ismerünk. Egymásra épülnek az erény, tudás, önuralom, kitartás, vallásosság, testvériesség és a szeretet.  Szép ez így együtt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3713014750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása