Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.19. 09:34 emmausz

Kötelező körök?

Bizonyára nem azok… bár, talán inkább csak rutinok, amelyeket naponta elvégzek. Másokat a reggeli futás, a napi talajtorna óv meg ideig-óráig a test romlásától, engem meg a rejtvényekkel való bíbelődés. Törekszem rá, hogy naponta legalább egy szókirakó játékot maximálisan teljesítsek, valahány keresztrejtvényt kitöltsek, sikerüljön a pasziánszt kirakni, a free cellt megoldani, és a mahjonggot ugyancsak. Ezek a szellemi erőfeszítések tesztelik elmebeli állapotomat valamennyire. Csaknem fölösleges munkát végzek, mert... Meg kellene szabadulnom a kötöttségektől.
És még: hogyan értékeljem, hogy naponta egy posztot össze szoktam hozni, kiegészítve egy bibliai fejezettel, amelyekhez való kapcsolódásomat kívánom prezentálni, bemutatni. A FB-ra a poszton kívül felrakok néhány frissen készült fotót a napi termésből, és néhányat az Óbudára jellemzőkből, mert annak is van egy netes felülete. Figyelemmel kísérek néhány blogot, megírom a véleményemet, ha kérik, megjegyzést teszek mások anyagaihoz, képeihez, és reflektálok azokra, amelyeket mások írnak nekem címezve.
Mostanában azon töröm a fejemet, hogy ezek mennyire kötelező körök? Nincs-e jobb dolgom, mint ezekkel szórakozni.
Nem szabadna hozzájuk rendetlen módon ragaszkodnom. Keresem a szabadulás útját. Feltehetően jobb célhoz vezető jobb eszközökre kellene akadnom. A magas labda a levegőben kóvályog. Majdcsak leütöm egyszer.
***
Kaptunk egy hűtőmágnest. Souvenir Pozsonyból. Rajta a négybástájú fellegvár, felette felirat: Bratislava – Pressburg. Mondom a pozsonyi vár van rajta. Pozsony az a város, ahol sokáig ülésezett a magyar országgyűlés. Nem kellene a magyar nevét is kiírni a teljesség kedvéért?         
Ízelítő a 2Pt 2. f.-ből:
A tévtanítók
…a hamis próféták … gyors pusztulást vonnak magukra. Isten az angyaloknak nem kegyelmezett, amikor vétkeztek…, és a régi világnak sem,…  csak Noét mentette meg nyolcadmagával, amikor az istentelen világra rázúdította a vízözönt, Szodomát és Gomorrát elhamvasztotta, de megmentette az igaz Lótot, aki a gonoszok miatt annyit szenvedett… nagyhangú üres szólamokkal buja testi vágyakra csábítják azokat, akik éppen csak hogy kiszabadultak azok közül, akik tévúton járnak. Szabadságot ígérnek nekik, jóllehet a romlottság rabjai, … jobb lett volna nekik, ha nem ismerték volna a nekik adott szent parancsokat, mint hogy aztán hűtlenek lettek hozzájuk. Illik rájuk, a közmondás: „A megfürdött disznó pocsolyában hentereg.”  Közöm. Isten ellen tusakodnak a hamis tanítók. Rosszra csábítják az őket követőket. Ám esetükben is igaz, hogy a bűn magában hordozza büntetését. Hamisak minden korban megpróbálták az igazak sorait megbontani, és konkolyt vetni a búzamezőben. Sorsuk beteljesedik. A mi feladatunk szentté lenni.  

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr713024306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2017.10.19. 10:43:38

A napi rutinra mindenképpen szükség van. Hogy mi tartozik bele, az a te választásod. Ha már nincs kedved az eddigi "körökhöz", akár változtatni is lehet. Csak ne legyen kötelező!

emmausz 2017.10.19. 11:23:34

A rejtvényfejtés olyasvalami, mintha megcsípném magamat: Biztos, hogy magamnál vagyok még?
Jó lenne szabadulni tőle, mert nagyon öncélú. Elengedni, mint oly sok mást, pl. saját gyerekeinket.
Végül is keresem azt, AZT.
süti beállítások módosítása