Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.26. 19:28 emmausz

In memoriam Fats Domino

Fats Domino nagyon korán született. 1926-ban. Megelőzte E. Presleyt és a többieket. Sokan tanultak tőle stílust. 110 mó lemezt adott el, a szakmának egyik legnépszerűbb előadója, zeneszerzője, énekese és zongoristája. Amennyire tudom, feleségével 50 évet töltött házasságban, és 8 szép gyermeket neveltek.
A 60-as években a magnó jóvoltából ismerkedtem meg zenéjével. Egyik barátomnak első számú kedvence volt. A Kermi-MEEI épületében dolgozott, és hangfalakat próbált. Elmondta, hogy egy ízben 80 wattal döngette meg a levegőt, természetesen Fats Domino-számokat hallgatott a fájdalomküszöb közelében. A szomszéd iskolában azonnal ablakot nyitottak, nem akarták, hogy kitörjenek az üvegek. Az osztály ott tolongott a nyitott ablakokban, s hallgatta a hatalmas harsogást. Utóbb sok CD-t hoztak forgalomba az áruházláncok, így jutottam magam is legalább háromféle anyaghoz, amit ő énekelt-zongorázott a korongra. Közülük egyik annyira megtetszett, hogy közel egy évtizedig ez szólt az autónkban, ha valahová, többnyire a Balatonhoz, elutaztunk.  
Számai jószerével megunhatatlanok. Ritmusosak, jazz-esek, örömteliek és búfelejtők. Elég, ha csak a legismertebb számára gondolok, a Blueberry Hillre vagy a Jambalayára, netán az I’m walking-ra.
***  
Ezek sminkelnek
Az ABC azért CBA, mert Lidl.

A Penny Market azért COOP, mert Spar.  
A Scotch azért Cellux, mert Tixo.
A Meinl azért Smatch, mert Aldi.
A kék szilva azért piros, mert még zöld.
A juh azért birka, mert berbécs.
A Mária azért Riska, mert Csöre.
Ízelítő Júdás leveléből:
Bevezetés
Júdás, Jézus Krisztusnak a szolgája, Jakabnak meg a testvére…Irgalomban, békében és szeretetben bőven legyen részetek!

A tévtanítók tanítása
…bizonyos emberek befurakodtak közétek, akiknek az ítéletük már rég megíratott; ezek az istentelenek Istenünk kegyelmét kicsapongásra fordítják, az egyetlen Urat, Urunkat, Jézus Krisztust pedig megtagadják…mint Szodoma és Gomorra, … ezek az álmodozók is fertőzik a testet, megvetik az (isteni) fölséget, káromolják az (égi) hatalmasságokat, jóllehet még Mihály főangyal sem mert káromló ítéletet kimondani, … Kain útján járnak…  zúgolódnak, siránkoznak a sorsuk miatt; szenvedélyeiktől vezettetve élnek, nagyképű szavakkal dobálóznak, és nagy hasznot húznak.

Az apostol intelmei
…ti szent hitetek alapján épüljetek fel; imádkozzatok a Szentlélekben, tartsatok ki az Isten szeretetében, és várjatok Urunknak örök életet szerző irgalmára. Némelyeket utasítsatok rendre, másokat mentsetek meg, a többieket pedig rettegve szánjátok...

Befejezés
… üdvözítő Istenünknek legyen Urunkban, Jézus Krisztusban dicsőség … most és mindörökké! Ámen. Közöm. A tévtanítókat elítéli, róluk szólva azt kéri a hívektől, hogy akit lehet, mentsenek meg, a többit szánják. Alighanem ma is ez a helyzet. Van, akire hat a kérő szó, van, akire nem. Jut eszembe Twain regénye, a Huckleberry Finn. Ebben hangzik el: Tatádon csak a puskagolyó segíthet. A legtöbb emberen a szép szó is. Éljünk az utóbbival. Az ítélkezés különben sem a mi dolgunk. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4013093468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása