Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: De jó! (2017.11.08. 21:13) Két perc EÜ
 • emmausz: Igazad van. Csakhogy zavaró, ha a mondatot nem tudom befejezni, míg magától fel nem merül. (2017.10.29. 23:43) Először a nevek
 • exbikfic: Az avar engem most még nem zavar, de ha megjön az eső, ahogy ígérik, és ha addigra nem takarítja ... (2017.10.20. 11:57) Lassan fordul az indiánnyár
 • emmausz: A rejtvényfejtés olyasvalami, mintha megcsípném magamat: Biztos, hogy magamnál vagyok még? Jó len... (2017.10.19. 11:23) Kötelező körök?
 • emmausz: hogy igaz legyen a közmondás: Addig takarózz, ameddig a takaród ér. Aki kicsi, azt meghúzzák, hogy... (2017.10.13. 15:04) Utoljára a diétákról

Utolsó kommentek

 • emmausz: De jó! (2017.11.08. 21:13) Két perc EÜ
 • Klári Bodó: Köszönöm az ötletet. Megnéztem: hideg a fülcimpám. A többi felvilágosító magyarázatod is hasznos, jó volt olvasni. (2017.11.08. 20:37) Két perc EÜ
 • emmausz: Vny.mérés. Ha az első, nyugalomban mért érték magas, a következő még magasabb lesz, mert felmegy a pumpám. Legjobb, ha a fülcimpámat fogom meg. Ha hideg tapintású, akkor nem magas a vérnyomásom. 150... (2017.11.08. 09:58) Két perc EÜ
 • exbikfic: Egyetértek, az otthoni készülékkel mért eredmény legfeljebb megrémiszti a beteget, de semmit sem tud tenni. Én is így vagyok, ezért is nem mérem a vérnyomásomat, vagy csak nagyon ritkán, mert tegyük... (2017.11.08. 08:54) Két perc EÜ
 • emmausz: Igazad van. Csakhogy zavaró, ha a mondatot nem tudom befejezni, míg magától fel nem merül. (2017.10.29. 23:43) Először a nevek
 • Utolsó 20

2017.10.29. 10:35 emmausz

Először a nevek

Nem gondoltam volna, hogy engem is utolér. Tegnap azon gondolkoztam, hogy hol szolgál PM, aki a Fb-on mesét mondott behízelgő modorban.  Sehogy se jutott eszembe, pedig próbáltam egy módszert, soroltam az abc-t, de semmi. Hát persze. Először a nevek esnek ki az emlékezetünkből.
Mindenki ismeri A lónevű c. Csehov-novellát.  A főtiszt fogorvosra szorul, de annak a neve senkinek nem ugrik be. Kanca vagy Kancafi, Kancássy, Lovas, Lovasi, Törzsménfi, Csődörös, Kétfogati, csikós, Paripa, Patai, Patási, Csikósi, Ráró, Csillag, Nyergesi vagy… megvan, szól valaki: Zabosi a neve. De addigra a tiszt kihúzatja egy felcserrel rossz fogát.
Nos sorolom az ABC-t, de nem vezet eredményre. Mit tehet ilyenkor az ember? Utánanéz a Google-n, hol vannak B. Csaba tv házai. Innen kezdve egyszerű a dolog. Pl. Szovátán. Nem Kovásznán, nem csak Déván, Szovátán is. Hogy nem jutott eszembe. Megvan. Az ábécét tényleg végigmondtam: Mondtam s-t s utána t-t, de sz-t nem. Márpedig így esélyem se maradt arra, hogy a módszert eredményesen használjam.
Marad a memóriajavító tabletta. Bár… A viccbeli ember dicsekszik barátjának, hogy hogy megjavult a memóriája, mióta szakembernél járt, aki tablettát írt fel neki. Folytatná a történetét, de zavarba jön. Megkérdi barátjától: Hogy hívják az illatos lila tavaszi virágot? Hát Ibolya. Na ez az, kapja fel a fejét, s kikiabál a konyhába: Ibolya, mi a neve az orvosnak, aki a memóriazavaromra azt a jó kis pirulát felírta?      
Vagy marad a bor. A borivó ember állítja: A bor három dologra jó: Memóriazavar ellen, a másik kettő most nem jut eszembe.  
Jó lesz jóban lenni a Google-lal, mert az az én külső memóriám.  
Ízelítő a Jel 3. f.-ből
Levél a szárdeszi egyháznak
…Tudom, hogy élőnek neveznek, de halott vagy... Tetteidet nem találom Istenem előtt teljeseknek… térj meg! …nem tudod, melyik órában leplek meg! …akik nem szennyezték be ruhájukat, fehér ruhában fognak járni velem, mert méltók rá. A győztest… megvallom majd Atyám előtt.

Levél a filadelfiai egyháznak
…ajtót nyitottam előtted, senki nem tudja bezárni. Bár nincs sok erőd, mégis megtartottad tanításomat … téged szerettelek. Megtartottad a kitartásra vonatkozó tanításomat, megszabadítalak a megpróbáltatás órájától, oszloppá teszlek Istenem templomában, és ráírom Istenem nevét és az új Jeruzsálemét, amely Istenemtől száll alá az égből, és az én új nevemet. 

Levél a laodiceai egyháznak
…mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból. Azt mondod: Gazdag vagyok, dúsgazdag, nincs szükségem semmire. – Nem látod, hogy nyomorult vagy, szánalomra méltó, szegény, vak és mezítelen? …Végy tőlem aranyat, …fehér ruhát, hogy felöltözz s kenetet... Akiket szeretek, azokat korholom és fenyítem…  térj meg! az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam, és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem. A győztest magam mellé ültetem a trónra, ahogy én is győztem, és együtt ülök Atyámmal a trónon.

II. LÁTOMÁS AZ ELJÖVENDŐKRŐL
Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak. Közöm. Akinek füle van, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak. A Lélek ma is beszél az egyházakhoz. Értjük? Egyáltalán van kapcsolatunk a Lélekkel? Kérjük őt az Atyától. Sokszor idézet üzenetek ezek. Pl. éberség, mert nem tudod, melyik órában leplek meg. Pl.  …mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból. és még: az ajtóban állok és kopogok, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem. Jézus kapcsolatot akar minden emberrel. Aki beengedi, azzal közösséget vállal. Ma is ez a dolgunk.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2613113972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2017.10.29. 22:06:28

ilyenkor legjobb lazán elengedni... és beugrik később magától.

emmausz 2017.10.29. 23:43:54

Igazad van. Csakhogy zavaró, ha a mondatot nem tudom befejezni, míg magától fel nem merül.