Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.31. 20:19 emmausz

Nem vicc, álljon itt három vicc

Hogy szép holnapotok legyen, saját gondolatok helyett álljon itt három vicc, amelyet az Óbuda újságból ollóztam:
1. A szórakozott professzorhoz így szól a felesége munkába indulása előtt: Drágám, ne felejtsd el, hogy ma elköltözünk az új lakásba. Délután egyből gyere oda, a régi lakás üres lesz. A prof persze elfelejti. Megérkezvén tűnődve dörmög a bajusza alatt az üres lakásban: – Aha, tehát nem jó helyen járok. De mit is mondott az asszony, hova költözünk? Mivel nem jut eszébe az új cím, kimegy az utcára, ahol meglát egy kislányt: Megszólítja:
– Kislány! Nem láttál erre egy teherautót sok bútorral megpakolva?
– De igen – válaszolja a kislány.
– És nem tudod véletlenül, hova mentek?
– Dehogynem, papa. Gyere, megmutatom!
2. A favágónak ad a TSz-elnök egy motoros fűrészt, hogy gyorsabban menjen a munka. Egy hét múlva jön az elnök ellenőrizni.
– Na, bátyám, hány fát sikerült kivágni?
– 30-at.
– De hát ezzel naponta 50-et is ki lehet vágni.
– Én egész nap keményen dolgoztam.
– Adja ide, majd én megmutatom! – mondja az elnök, azzal beindítja a fűrészt.
– Mi ez a berregés? – kérdi a favágó.
3. Fiú: Mi a foglalkozásod?
Lány: Az EDS Hungary EMEA North-Central HUB központjában az ABN AMRO Teamhez tartozó Workplace Services – Service Deskjén vagyok a chat support agent. És neked?
Fiú: Ács.
Ízelítő a Jel 6. f.-ből:
Az első pecsét feltörése
… a Bárány feltörte az egyiket … a szemem előtt egy fehér ló jelent meg. A lovasnak íja volt...

A második pecsét feltörése
Amikor a második pecsétet feltörte…, előjött egy vörös ló. Aki rajta ült, hatalmat kapott, hogy megbontsa a földön a békét, hadd gyilkolják egymást az emberek. Hosszú kardot adtak neki.

A harmadik pecsét feltörése
Amikor feltörte a harmadik pecsétet, egy fekete lovat láttam, lovasa mérleget tartott a kezében. „Egy mérő búza egy dénár, három mérő árpa egy dénár…” – mondta.

A negyedik pecsét feltörése
Amikor feltörte a negyedik pecsétet… fakó lovat láttam, a Halál ült rajta, nyomában az alvilág. Hatalmat kapott a föld negyed része fölött, hogy karddal, éhínséggel, … pusztítsák az életet.

Az ötödik pecsét feltörése
Amikor feltörte az ötödik pecsétet, …azokat láttam, akiket az Isten szaváért és tanúként öltek meg. Ők fehér ruhát kaptak, azzal, hogy legyenek türelemmel, míg teljessé nem lesz számuk...

A hatodik pecsét feltörése
Amikor feltörte a hatodik pecsétet, láttam, nagy földrengést, …a Nap fekete lett, mint a szőrzsák, a Hold pedig olyan, mint a vér. Az ég csillagai a földre hullottak… Minden hegy elmozdult a helyéről. A föld királyai és … mindenki… így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: „Szakadjatok ránk, s rejtsetek el a trónon ülő és a Bárány elől!... ugyan ki állhat meg előttük?” Közöm. Jelképek: Fehér ló s keleti királyok támadását jelenti; 2. vörös ló a polgárháború jelképe, fekete ló: gazdaság összeomlása, kese ló pestist szimbóluma. Együtt az istentelenség hatalmát jelképezi. Az ötödik pecsét a mártírok seregeinek sorsát mutatja, a hatodik pecsét feltörése a világvégét érzékelteti. Természetesen súgóhoz folyamodtam, mert szakértők nélkül ma nehéz eligazodni a korabeli leíráson. Ami áll ma: az istentelenség újult erővel támad, ma is, új betegségfajták keletkeznek, ma is üldözik a hitvallókat, ha meg nem is ölik őket, folyamatosan gúny tárgyai. A világvége pedig eljön, ez halálbiztos. Hogy mikor, az halálbizonytalan.       

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6713121518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása