Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.11.07. 06:12 emmausz

Képek és jelképek

Morbid poén a Fülesbagolyból: „Azt kívánom, ha meghalok, legyen a síromnál wifi, hogy a barátaim szívesebben felkereshessenek.”
Nem is tudom, mitől olyan életszerű? Attól, hogy elég gyorsan eljön az az idő, amikor egyirányú utcánk véget ér, amelyben nincs hátramenetlehetőség. Attól, hogy az elidegenedés részeként gyérülnek a kegyeleti gesztusok, vagy attól, hogy az emberi kapcsolatokat mennyire kikezdi a virtuális világ. Emberek találkozását elég rendesen befolyásolja a wifi megléte. Ahol van wifi, ott szívesen tartózkodnak és élnek is vele bőségesen. Ahol nincs wifi, oda lehetőség szerint nem is mennek.
Tegnap látok egy képet kerületünkről készítette valaki. Többek között egy fickó is szerepel rajta, kezében okostelefon. A kép alatti szöveg: „Remélem, hogy a képeinket nézi.” Lehet, hogy azt nézi, lehet, hogy mást, mindenesetre a „bio”-emberek számára nincs jelen.
***
Tegnapelőtt sétából hazafelé az utcában végig egymást érték a parkoló autók. Azt játszottam, hogy a soron következő rendszám három betűjét értelmezzem valamiféle logika alapján. Afféle asszociációs játékot űztem hazáig. A dolog érdekessége, hogy a betűk teljesen véletlenszerűen jönnek és elég jó tempóban követik egymást ezek a hármasok. A közbeeső időben kell valamire jutni, hogy miképpen értelmezhetők ezek. Nos jövök hazafelé, és a harmincadik kocsi rendszáma ismerősen kezdődik: GHE. Jé, mondom magamban, ez olyan, int a saját kocsimé. Persze – jövök rá, hiszen éppen az. A Colt. GHE, zenei hangok, három hang a skálából, szolmizálva: szó-ti-mi.
A többi nem volt ilyen ismerős, de csaknem mindegyiket sikerült elfogadható módon értelmezni. Egyszer majd kitérek rá.
***
Hazajöttek a közel lakó unokák. Hatalmasat játszottunk. Alighanem nem annyira a mi, hanem a hogyan tetszett nekik. Megpróbáltam olyan kicsi lenni, amekkorák ők, nem kellett rám felnézniük, és gyorsan szót értettünk.
***
B&i egyik fotómból pasztellképet varázsolt. Romantikusabb az eredetinél. Ez a második fotóm, amely megihletett képzőművészettel foglalkozó személyt. Lám, mire jó a FB és az internet egyáltalán. A hozott kép megtalálta a helyét, pedig még ki sincs fizetve.
Jól van ez így?
Jól van ez így.
Köszönöm, köszönjük.
Ízelítő a Jel 12. f.-ből:
Az égi asszony és a sárkány
Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony; öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona. Áldott állapotban volt, gyötrelmében és szülési fájdalmában kiáltozott. Most egy másik jel tűnt fel az égen: egy nagy vörös sárkány ... Farkával lesöpörte az ég csillagjainak egyharmadát, … a sárkány odaállt a szülő asszony elé, hogy …elnyelje gyermekét. Ő Fiút szült... Gyermekét elragadták Istenhez... Az asszony a pusztába menekült, ahol az Isten helyet készített számára, hogy ott éljen ezerkétszázhatvan napig.

Mihály legyőzi a sárkányt
harc támadt a mennyben. Mihály és angyalai megtámadták a sárkányt… a nagy sárkányt, aki tévútra vezeti az egész világot, a földre vetették, s vele együtt angyalait is… hang: „Eljött Istenünk üdvössége, ereje és országa, és az ő Fölkentjének uralma… legyőzték a Bárány vérével... Ezért örüljetek, egek… Jaj a földnek és a tengernek, mert oda szállt le az ördög nagy haragjában. Tudja, hogy kevés ideje van hátra.

A sárkány üldözőbe veszi az égi asszonyt
a sárkány… üldözőbe vette az asszonyt, aki fiúgyermeket szült. Az asszony azonban … a pusztába repült, ahol majd… táplálják. a kígyó vizet lövellt az asszony után, hogy elsodorja az ár. De a föld …elnyelte a folyót. A sárkány … harcba szállt többi gyermekével, aki megtartja Isten parancsait és kitart Jézus tanúsága mellett. Kiállt a tenger partjára. Közöm. A 12 csillagkoronás asszony a 12 törzs, a 12 apostol, a anyaszentegyház jelképe. Mihály a teremtés előtt végzett a sátánnal, letaszította pereputtyával együtt. Azóta a földön próbálkozik. Innen a világ békétlensége. Mária=egyház üldözést szenved. Végül győzni fog(nak). A napba öltözött Asszony a magyaroknak külön is kedves. Nagyboldogasszony, Babba Mária. Legfőbb pátrónánk. Ő hűséges, és nem hagy el bennünket akkor sem, amikor egyesek nyegle módon kijelentik, hogy már felhagyott a Szűzanya a mi  pártfogolásunkkal. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5613197458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása