Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.11.08. 06:19 emmausz

Két perc EÜ

Ádám János SJ – nyugodjék békében – egy vele készült interjúban elmondta, hogy gyerekkorában nagyon utálta a dagadt papokat. Aztán amikor súlya 130 kg lett, belátta, hogy nem mindenkinek sikerül slanknak maradnia.
Ma ez indította el bennem a vezérhangyát a gyógyszertárban.
Jó néhány évvel ezelőtt, amikor megláttam egy kazal recepttel valakit a patikában, nagyon felcukkolt, mérgesített, hogy előttem egy szatyorral érkezik, és az egész utcának ő vásárolja meg az éves pirula-kollekcióját. Mióta nyolcféle gyógyszert szedek, véleményem megváltozott. Én is szatyorral indulok a gyógyszertárba, de nem úri jókedvemben, hanem kényszerűségből. Szívesen beérném évi egy levél Kalmopyrinnel, de hát nem megy, ha élni kívánok. Lehet, hogy az egykor előttem vásárló páciens szintén arra volt ítélve, hogy marokszámra szedje a tablettákat.
Ugyanezt az érzést élem meg a postán, amikor valaki huszonöt csekkel érkezik, és mindet be akarja fizetni az orrom előtt.
Nem mérem a vérnyomásomat, az orvos úgyis megméri, akárhányszor felkeresem. Ma is ezt tette. 145-öt mért. Az alsót nem is említette. Nyugodt voltam, nem lehetett az se magas.
Ahogy az ember idősödik, kapja a motoros egészségjavító készülékeket. Én a vérny.mérőt, más a vércukormérőt, s legújabban már kb. 100 000 ft-ért hozzáférhető az automata EKG-kiértékelő is. Kérdezem, mi történik, ha szívelégtelenséget mutat? Hívom a mentőket? Vagy a szívbajt hozza rá arra az alanyra, aki jószerével értetlenül áll a kapott eredménnyel a kezében. Nem válik szakorvossá attól, hogy regisztrálja szívének csököttségét.
Engem egy poénra emlékeztet, egy rajzra, amely valahol az északi sark közelében lévő hómezőt mutat, annak egy pontjára leszúrt táblát, alatta a szöveg: Ön most itt áll.
Hát igen. Elképzelem az embert, aki most ott áll. Ennél rosszabb nem is történhetne vele.
Ízelítő a Jel 13. f.-ből:
A tengeri vadállat
…a tengerből egy vadállat bukkan fel. fején istenkáromló név... hasonlított párduchoz, medvéhez, oroszlánhoz... Az egész föld csodálta: Ki fogható a vadállathoz? … Káromolta Isten nevét, hajlékát és az ég lakóit… megtámadta a szenteket és győzelmet aratott. Hatalma kiterjedt minden törzsre, népre, nyelvre és nemzetre… Aki mást fogságba hurcol, fogságba kerül. Aki karddal öl, annak kard által kell elhullnia. Ez a szentek állhatatosságának és hitének az alapja.

A szárazföldi vadállat
egy másik vadállat a földből emelkedett ki… A föld lakóit rávette, hogy boruljanak le az első vadállat előtt… A föld lakóit megtévesztette csodajelekkel, amelyeket véghezvihetett. …Hatalmat kapott, hogy … megölje azokat, akik nem borulnak le a vadállat szobra előtt. Elrendelte, hogy mindenkinek …jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát, és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát… a vadállat száma emberi szám: hatszázhatvanhat. Közöm. A tengeri vadállat a mindenkori istentelen hatalom jelképe. A földi vadállat az Antikrisztus. Az első visszaél hatalmával, becsmérli Istent és mindent, ami hozzá tartozik. Az Antikrisztus kisebb csodákkal megtéveszti a népeket… Tőkekoncentrációjával sakkban tartja a föld lakóit és arra kényszeríti őket, hogy létükben függjenek tőle. A jelét ma leginkább PIN-kódként jellemezhetném. Máig találgatják, mit jelenthetett a 666. Néró nevének „szám-értékét” vagy egyebet. Végül is mindegy: a gonosz száma. Egyelőre nem kell számot tetoválni senki homlokára. Remélem, később se. Az egységesítő törekvések egy határon túl elembertelenítik az embert. Ezért kell ellene fordulni teljes emberségünkkel. A nemzetek, a nyelvek, a különféle kultúrák Isten szándékának megfelelő valóságelemek. Ugyanúgy szükség van erre a tarkaságra mint a növényvilágban.  
      

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr10013204555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2017.11.08. 08:54:19

Egyetértek, az otthoni készülékkel mért eredmény legfeljebb megrémiszti a beteget, de semmit sem tud tenni. Én is így vagyok, ezért is nem mérem a vérnyomásomat, vagy csak nagyon ritkán, mert tegyük föl, valami kiugrót mutat, na de akkor mit tudok tenni? Semmit.
Az északi-sarkos poén nagyon tetszik. :)

emmausz 2017.11.08. 09:58:55

Vny.mérés. Ha az első, nyugalomban mért érték magas, a következő még magasabb lesz, mert felmegy a pumpám. Legjobb, ha a fülcimpámat fogom meg. Ha hideg tapintású, akkor nem magas a vérnyomásom. 150-en felül melegnek érzem.
Én most itt állok. :)

Klári Bodó 2017.11.08. 20:37:02

Köszönöm az ötletet. Megnéztem: hideg a fülcimpám.
A többi felvilágosító magyarázatod is hasznos, jó volt olvasni.
süti beállítások módosítása