Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.11.09. 17:44 emmausz

Vége felé

Még egy bő hét, és befejezem a Biblia fejezetenként való átszürcsölését magamon. Évek óta napi témám és az, hogy évezredek múltán is él és hat, hat rám, innen a pimasz szleng-szó, a Közöm (Mármint, hogy mi közöm hozzá).
Hogy aztán mostantól hogyan tovább? Volna még mit tennem.
Mert a rendelkezésemre álló golyóstollak száma másfél tucat, legalább tíz kihegyezett ceruza vár felhasználásra, köztük két Rotring. Valamikor ezekkel javítgattam szövegeket, készítettem elő őket nyomdára. Ma már nincs rá igény, az elírások egy részét kiszedi a helyesírás-ellenőrző, a többi meg marad, és kész. Így hát még inkább beigazolódni látom, amit valaha állítottam, hogy nincs tökéletes könyv. A gépi elválasztóprogram termelte ki a kerek/esszék elválasztást kerekes/szék helyett. Muris nemde?
Vissza a feladataimhoz.
Ki kellene nyomtatnom legalább a családom élettörténetére vonatkozó anyagokat, hogy akit érdekel, megismerhesse a felmenőiről megmaradt feljegyzéseket. Külső tárhelyre kellene menteni a számos fotóalbumot, különösképpen is az unokákról készült fotókat, videókat. Ha egyszer a technika megbolondul, kevesebb emlék marad kicsi korukról, mint nekünk a papírképek világából. 
Van teendő hát bőven, csak bírjam szusszal.
Szussz.
Ízelítő a Jel 15. f.-ből:
Hét angyal legyőzte a vadállatot, képmását és nevének számát…, énekeltek: Nagyok és csodálatosak a tetteid, Uram, mindenható Isten! Útjaid igazságosak és igazak, nemzetek Királya… csak te vagy szent! … Ezután … a templomból hét angyal lépett ki a hét csapással... a hét angyal hét aranycsészéje az élő Isten haragjával voltak tele. A templom megtelt Isten dicsőségének és erejének füstjével, és senki sem léphetett be a templomba addig, amíg a hét angyal hét csapása be nem teljesedett. Közöm. A hagyomány Róma bukásával azonosítja a hét csapást. Az istentelen vadállat az ókori Róma. Úgy legyen! Tartok tőle, hogy az istentelen hatalmak újrateremtődnek, és ezeket ugyanúgy szétveti a meghasonlás, mint egykor Rómát. Lásd oszmán birodalom, lásd iszlám állam, lásd Szovjetunió, lásd a rövidéletű EU, amely éppen mostanában éli krízisét.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9713219969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása