Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.11.10. 14:56 emmausz

Tudósítás a végekről dióhéjban

Egyszer azt találtam mondani, hogy a környezetemben élők közül korosztályom tagjai végignézik a többiek elhunytát, vagy a többiek nézik végig azét, aki éppen soron következő. Megyünk reggel a misére, az a hír fogad, hogy B. I. elhunyt. Jövünk vissza Szentendréről, T. olvassa a FB-on, Futó Károly papbácsi (93) ma elhunyt. Isten nyugosztalja mindkettejüket. Az élők éljenek, a holtak nyugodjanak békében.
Ennyi bevezető után kiderül, hogy mise, reggeli után mi se fértünk a bőrünkbe, és újabb sétát tettünk, ezúttal Szentendrén. Nem sokat változott azóta, mióta ott jártunk. Már odafelé majdnem elringatott a HÉV. Elég pocsék a vágány állapota. Mindenesetre épségben megérkeztünk.
Először megnéztük a térképzés szépségét, párhuzamosan a boltok áruválasztékát, majd a Duna-parton sétáltunk vissza, hogy egy sikátoron keresztüljutva a főutcán visszatérjünk a HÉV-hez.
Közben ketten hasonló képességű mobilokkal hasonló minőségű képeket gyártottunk hasonló témákról.
Én még elmeséltem, hogy az Óbuda, ahogy ma mi látjuk nevű FB-oldal kezd kifáradni. Aktív tagjai oldalról, elölről, felülről, kívülről és belülről már valamennyi híres és hírtelen épületét, szobrát, felhőjét és árnyékát lefotózták. A K-híd rozsdáitól a Selyemgombolyítóig, a patakoktól a templomokig, a szobroktól a rétekig.
Mindent, de mindent.
Még lehet éjszakai képet mutatni arról, amiről eddig nappali képeket láttunk,
még lehet borús képet készíteni, amiről csak napfényeset láttunk,
még lehet fekete-fehéret kattintani arról, amit eddig színesben láttunk, és
még lehet normál színességűt lekapni arról, amit eddig csak túlszínezve láttunk.
Hazafelé, még találkoztunk a fiatalokkal. L. boldogan mutatta sárga autóját, ami három mozdulattal robottá alakítható.
Ők a könyvtárba tartottak, mi hazaindultunk ebédelni.            
Ízelítő a Jel 16. f.-ből:
A hét csésze kiöntése

…Rajta, öntsétek ki Isten haragjának hét csészéjét a földre! első: Rosszindulatú, fájdalmas fekély keletkezett az embereken, akik a vadállat jegyét viselték... második: a tengervíz vérré vált, és minden tengeri élőlény elpusztult. A harmadiktól vérré váltak a folyók…  angyal: akik… a szentek és a próféták vérét kiontották, azoknak vért adtál inni. Rászolgáltak.  A negyedik az embereket tűzzel gyötörte. Az emberek kínlódtak a hőségben, mégsem kaptak észbe, káromolták az Isten nevét… Az ötödik csészétől sötétség lett… Az emberek… tetteiket nem bánták meg. A hatodik az Eufrátesz folyóba öntötte csészéjét. Erre kiszáradt a vize … a vadállat szájából tisztátalan lélek jött elő. Ördögi lelkek …harcra toboroznak az Isten nagy napjára… Összegyűjtötték őket a Harmagedónra. A hetedik csésze kiöntése után… egy hatalmas hang hangzott: Végbement! …akkora földrengés támadt, amilyen még nem volt, amióta ember él a földön…  a pogányok városai romba dőltek... Minden sziget eltűnt, és a hegyeket nem lehetett többé megtalálni. Az égből mázsás szemekben jégeső zúdult az emberekre. Az emberek tovább káromolták az Istent. Rettenetesen nagy csapás volt. Közöm. Az ég és az e világ között a harc úgyszólván folyamatos. Oka kérdéses. Talán a főbűnök. Elsősorban a gőg. Az Isten elleni lázadás. Meg vagyunk nélküle is, osztja az észt a balga. És nem akar megtisztulni. Erre utalnak az egyiptomi csapások mintájára felépített szerkezetű képek a csészék kiürítéséről.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7113230285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása