Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Klári Bodó: Köszönöm, Mick, letölthetem e-könyvben az egészet, csak nagyon rossz a régi könyv betűje meg sűrű a szedés, ezért lenne jobb papíron olvasni. J. a Csobánka téri részlegben dolgozik, de szerzeményezn... (2017.11.29. 09:20) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • emmausz: Emlékeim szerint még nem láttam ott soha ezt a három kötetet, de hátha. Lányod a Platán könyvtárat vezeti? Ha jól értem. (2017.11.29. 06:46) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • Klári Bodó: Ábránd (jav.) (2017.11.28. 21:01) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • Klári Bodó: Mick, ha véletlenül az utcai könyvszekrényben megtalálnád akár egyik kötetét a Visszaemlékezéseknek, ugyan, hozd már el onnan a számomra. A lányom a közeledben dolgozik, egyik unokám meg ott lakik a... (2017.11.28. 21:00) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • exbikfic: @emmausz: Ez így van, rémisztgetik az embert folyamatosan. A kórházas-orvosos filmekben is kivétel nélkül mindig előfordul egy különleges, nehezen diagnosztizálható, súlyos betegség, amiről az ember... (2017.11.24. 18:08) Retro
  • Utolsó 20

2017.12.01. 12:43 emmausz

…és máris december

Az anekdota így szól: A kastély ünnepre készül. A hintó előáll, keresztlőre készülődik az előkelőség.  A kis csöppség láthatóan élvezi a helyzetet. Elindulnak a templomba. A templom kapujában felsorakoznak a jobbágyok is. Egyikük kisgyereke a keresztelendőre mutatva megszólal:
– Jé, milyen kicsi –, és máris Jakabffy.
Mára ugye decemberre váltott a naptár. Még csak épp, hogy megfogalmaztuk újévi jó kívánságainkat, és máris december. Még nem is döntöttem el, hogy az ifjú házasok programjára elmenjünk-e, és máris 71 múltam.  Nem akarom túlragozni a dolgot, de nagyon gyorsan emelkednek a házszámok életünk egyirányú utcájában.
***
Hajnalban csonttá fagyott az autónk. Úgy kellett kirugdosni az ajtók egynémelyikét, aztán vakartuk, aztán összeakadtak az ablaktörlők. Persze, mert az egyik késedelmes lett a letapadástól. Mindez a múlté, hála a 13-as csillagkulcsnak.
Viszont az idő a verőfényes havas időben kivált alkalmas fotózásra.  Deske hajnalban saját blogjában megjegyezte: Mindez ingyen. Ha süt a Nap. Ha nem, akkor más van. Most süt a nap. Máskor meg tényleg más van.
Nosza felvettem a pitymallatot, fel a reggelt, néhány képet készítettem a HÉV-re várva is. Majd mutatom.
T. hazahozta Emmerich Katalin eddig még általam nem olvasott könyvét. Most az van soron.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2613408841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.