Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Klári Bodó: Köszönöm, Mick, letölthetem e-könyvben az egészet, csak nagyon rossz a régi könyv betűje meg sűrű a szedés, ezért lenne jobb papíron olvasni. J. a Csobánka téri részlegben dolgozik, de szerzeményezn... (2017.11.29. 09:20) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • emmausz: Emlékeim szerint még nem láttam ott soha ezt a három kötetet, de hátha. Lányod a Platán könyvtárat vezeti? Ha jól értem. (2017.11.29. 06:46) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • Klári Bodó: Ábránd (jav.) (2017.11.28. 21:01) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • Klári Bodó: Mick, ha véletlenül az utcai könyvszekrényben megtalálnád akár egyik kötetét a Visszaemlékezéseknek, ugyan, hozd már el onnan a számomra. A lányom a közeledben dolgozik, egyik unokám meg ott lakik a... (2017.11.28. 21:00) „HOGY HALAD A HEGEDŰVERSENYEM?” - kérdi Menuhin
  • exbikfic: @emmausz: Ez így van, rémisztgetik az embert folyamatosan. A kórházas-orvosos filmekben is kivétel nélkül mindig előfordul egy különleges, nehezen diagnosztizálható, súlyos betegség, amiről az ember... (2017.11.24. 18:08) Retro
  • Utolsó 20

2017.12.03. 10:01 emmausz

Ferencek, franciák

François Xavier, Ferike, Ferkó, Feró és Franciscus, mindenféle francia nevű Feri! Isten éltessen benneteket ez alkalommal. Mindenki tudja – legalábbis, ha „assziszi”, jól hiszi –, hogy ma Xavéri Szent Ferenc napja van. Ám találkoztam már olyan Ferenccel is, aki jó néven veszi, ha bármelyik Ferenc napon ünneplik, mindegyiken örömmel fogadja a jó kívánságokat. No mert a Szentek élete c. kötet sorolja ám őket: Assisi, Borgia, di Girolamo, Paolai, Régis, Solano, Szalézi, Xavéri, Camporossói. Mennyivel egyszerűbb a Melinda nap, ami tegnap volt. A Melindákat is Isten éltese természetesen.
***
Ma egy plakátot látok a templomajtón. A szövege kb. így szól: Mikor mondtam, hogy a születésnapomra vásárolnotok kell egymásnak valamit? A szöveg a karácsonyi vásárlási láz ellen emel szót. Ám – gyanítom –, hogy magát a plakátot is vásárolni kellett.  Miközben egyetértek a megfogalmazással, óhatatlanul eszembe ötlik, hogy hányszor kapunk figyelmeztetést az interneten keresztül, hogy ne lógjunk folyton az interneten.
Van olyan mesecsatorna, amely megszakítja adását, és egy inzert javasolja, hogy kis nézői tartsanak szünetet, álljanak fel a képernyő elől, és próbáljanak mással foglalkozni, mozogjanak, játsszanak egymással, stb, stb.        
Persze ez sem új. Gyerekkoromból köszön vissza: „Doktor úr, nekem nyugodtam megmondhatja, hogy szívbajos vagyok. Én nem vagyok szívbajos.”
„Doktor úr, tudja, én csak idegi alapon vagyok idegbajos” – teszem hozzá kellő szerénységgel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1913412771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.