Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???
 • emmausz: Holnap kolonoszkópos jelölés. Csüt. műtét. Üdv mik (2018.03.25. 17:39) ...ha már a témák nem keresnek engem

Utolsó kommentek

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • gond/ol/a: hát képzeld, én még mindig nem tudom, hogy ki(k)re fogok (fogjak?) szavazni...csak azt , hogy fogok... de a gyülölködésből nekem is abszolút elegem van, de minden oldalról! úgyhogy ez csak megnehezi... (2018.04.05. 12:58) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • Utolsó 20

2017.12.03. 10:01 emmausz

Ferencek, franciák

François Xavier, Ferike, Ferkó, Feró és Franciscus, mindenféle francia nevű Feri! Isten éltessen benneteket ez alkalommal. Mindenki tudja – legalábbis, ha „assziszi”, jól hiszi –, hogy ma Xavéri Szent Ferenc napja van. Ám találkoztam már olyan Ferenccel is, aki jó néven veszi, ha bármelyik Ferenc napon ünneplik, mindegyiken örömmel fogadja a jó kívánságokat. No mert a Szentek élete c. kötet sorolja ám őket: Assisi, Borgia, di Girolamo, Paolai, Régis, Solano, Szalézi, Xavéri, Camporossói. Mennyivel egyszerűbb a Melinda nap, ami tegnap volt. A Melindákat is Isten éltese természetesen.
***
Ma egy plakátot látok a templomajtón. A szövege kb. így szól: Mikor mondtam, hogy a születésnapomra vásárolnotok kell egymásnak valamit? A szöveg a karácsonyi vásárlási láz ellen emel szót. Ám – gyanítom –, hogy magát a plakátot is vásárolni kellett.  Miközben egyetértek a megfogalmazással, óhatatlanul eszembe ötlik, hogy hányszor kapunk figyelmeztetést az interneten keresztül, hogy ne lógjunk folyton az interneten.
Van olyan mesecsatorna, amely megszakítja adását, és egy inzert javasolja, hogy kis nézői tartsanak szünetet, álljanak fel a képernyő elől, és próbáljanak mással foglalkozni, mozogjanak, játsszanak egymással, stb, stb.        
Persze ez sem új. Gyerekkoromból köszön vissza: „Doktor úr, nekem nyugodtam megmondhatja, hogy szívbajos vagyok. Én nem vagyok szívbajos.”
„Doktor úr, tudja, én csak idegi alapon vagyok idegbajos” – teszem hozzá kellő szerénységgel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8613412771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.