Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???
 • emmausz: Holnap kolonoszkópos jelölés. Csüt. műtét. Üdv mik (2018.03.25. 17:39) ...ha már a témák nem keresnek engem

Utolsó kommentek

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • gond/ol/a: hát képzeld, én még mindig nem tudom, hogy ki(k)re fogok (fogjak?) szavazni...csak azt , hogy fogok... de a gyülölködésből nekem is abszolút elegem van, de minden oldalról! úgyhogy ez csak megnehezi... (2018.04.05. 12:58) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • Utolsó 20

2017.12.04. 10:43 emmausz

A tél örömei

Amikor én még kissrác voltam, tanítóink-tanáraink képességét nem igazán dicséri, hogy a vakáció után a nyár örömei témát, karácsonyi (szén)szünet után a tél örömei címmel írattak dolgozatot. Ez rendszerint házi feladat volt, amit ki így ki úgy teljesített. GD pl. rövidre fogta, annál is inkább, mivel becsöngetés előtt „jutott eszébe”, hogy ez volt az írásbeli feladat. A tél örömei témájú értekezése ennélfogva legendásra sikerült, mert a családban mindmáig emlékezetes epigrammaszerű tömörsége, célratörő egyszerűsége, amelyet nagyobb családunk bármelyik tagja képes fél évszázad távlatából is felidézni. Miszerint „ …és voltunk szánkózni, és lefelé jó volt, de ellenben fölfelé rossz.” Hát ezt überelje valaki, ha tudja.  
Meglehet, hogy még korai a tél örömeiről beszélni, de talán mégse. Az országban sok helyütt megnyíltak a sípályák, sok helyütt pedig műjégpálya áll a korizni vágyók rendelkezésére. Így van ez nálunk is Óbudán, ahol a pályahasználat ingyenes, de a korcsolyakölcsönzés egy órára 400 ft, a körhinta 500 ft, a kürtös kalács 1000. A hideg szél ingyen van. Tegnap éltünk a lehetőséggel, és boldog perceket élt át a két fiúunokánk a körhintán. Levi lovagolt, Domi felült az elefánt hátára. Aztán csak forogtak, forogtak körbe. Eddig ezer. Domi még szeretett volna egy menetet a hattyúval is fordulni, de csak legközelebb teheti. Így is jól jártak.  Hét percig keringett velük a karusszel. A korcsolyázásba hamar belejöttek. D. kétélű, L. egypengéjű korcsolyát kapott, s rótták a köröket vidáman. Eddig 1800. Mivel megéheztek, kaptak egy kürtős kalácsot. Újabb ezer. Végül is nagyon kellemesen telt a borongós délutánjuk. Még tán el se fáradtak.  
***
Felfedeztem Varga Lacit. Eddig is tudtam, hogy él, hogy összeszedett lélek, ám hogy mennyire hiteles, azt az interneten fellelhető számos vele készült hanganyag bizonyítja. Ha valaki pálfordulást tervez életében, hallgassa meg bármelyik anyagát: Felérnek egy-egy komoly lelkigyakorlattal. És még ráadásul szellemi élvezet is az a tartalom, amelyet kifejt a mostanában szentelt püspök.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6613425959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.