Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???
 • emmausz: Holnap kolonoszkópos jelölés. Csüt. műtét. Üdv mik (2018.03.25. 17:39) ...ha már a témák nem keresnek engem

Utolsó kommentek

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • gond/ol/a: hát képzeld, én még mindig nem tudom, hogy ki(k)re fogok (fogjak?) szavazni...csak azt , hogy fogok... de a gyülölködésből nekem is abszolút elegem van, de minden oldalról! úgyhogy ez csak megnehezi... (2018.04.05. 12:58) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • Utolsó 20

2017.12.05. 09:19 emmausz

Mese és nem mese

Így szól a régi történet: Az iskolában nagy a lelkesedés, mert a tanító néni bejelentette a gyerekeknek, hogy mesét fog mondani nekik. Minden gyermek szeme csillog, minden szempár a tanító nénire szegeződik, és a tanító néni mély lélegzetet vége belekezd:
– Tudjátok, gyerekek…
Mire azok igen lelkesen:   
– Tudjuuuuk…
– Na hát, ha tudjátok, akkor nem is mesélem tovább – fejezte be el sem kezdett meséjét a tanító néni.
Tegnap jeles este, mert hétfőn féltizenkettő előtt Varga László beszél igaz, szép dolgokról a Mária-rádióban.
Bekapcsoltuk. Amikor éppen odáig ért, hogy… akkor se kép, se hang, elnémult a zsebrádió, lemerült benne az akku. Van ilyen. És így titok maradt az, hogy…
Most töltöm újra a ketyerét.
***
Ha jól emlékszem, ma Brüsszelben teremtik le ki tudja, hányadszor Magyarországot. Nem kérdés, hogy mi lesz a vége a rossz ízű tetemre hívásnak.
De hát nincs új a nap alatt.
Krisztust keresztre feszítették,
Jeanne d’Arc-nak se kegyelmeztek,
már a régiek is méltán írták meg a Lupus et agnus c. fabulát.
De ha ez se volna elég, érdemes összehasonlítani a mai állapotokat Orwell „újbeszél” nyelvével, és
ha még ez se volna elég meggyőző, ajánlhatom Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek augusztusi nyilatkozatát, amelyet a Corriere della Sera-nak adott. Idézek belőle:
szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele… Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus értékei… nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akiket önök engedtek be az otthonukba.”
No comment. 

Isten óvja Európát!

 

     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5213436809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.