Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.12.06. 08:16 emmausz

A leghosszabban előadott vicc (Alighanem Guinness-rekord)

A Miklós név se túl sűrűn, se túl ritkán alkalmazott keresztnév. Valami véletlen folytán gimnáziumi osztályunkban négyen voltunk Miklósok, ami azért elég figyelemreméltó, tekintve, hogy szűk 30-as létszámú banda volt a mienk. A Miklósok ábécérendben: BM, GyM, MM és VM. Miklós napon minden évben ugyanebben a sorrendben egymásután felszólított kedvenc magyartanárunk felelni. Számomra máig érthetetlen okból addig-addig nyaggatott az aktuális anyaggal, míg teljesen össze nem zavart, hogy felkészületlenségünkre hivatkozva fejenként egy-egy nagy egyessel jutalmazhasson négyünket. Először pánikoltunk, mert megmagyarázhatatlanul ellenséges magatartást véltünk részéről megvalósulni. Másodikban nagyon tanultunk, mert azt képzeltük, hogy nem tud rajtunk kifogni. Bizony kifogott, mert nála volt a napló és az íróeszköz. Harmadikban megismétlődött a helyzet, és ugyanúgy végződött. A négy Miklós beszekundázott cudarul. Lassan már rutinná vált, a Miklósok Mikulás-napi leszerepeltetése. Így érkeztünk meg negyedik gimnáziumi évünkig, így az utolsó Miklós-naphoz. Máig emlékszem társaim nyugodtságára. Ujjal mutogattak ránk, és kezüket dörzsölgették. Most megismétlődik a móka: egyenként fogunk elvérezni, miként már három ízben.
December elején Tóth Árpádot tanultuk.
Indult a felelés: „K. Sándor, állj fel, halljuk, Elégia a rekettyebokorhoz.” K. Sándor felállt és csak ennyit szólt zavartan:
– Tanár úr, ma Miklós nap van.
– Tudom, fiam. Megismétlem K. Sándor: Halljuk, Elégia a rekettyebokorhoz.
– Nem készültem, mert ma Miklós-nap van.
Nem részletezem azt a legorombítást, amit Sándor barátunk kapott. S a hadjárat folytatódott. Kb. 15 egyest kaptak azon azt órán – nem Miklósok.       
Fél évszázad távolságból a fricskájára emlékezve mit is mondjak? Tanárunk vicce volt, amit négy év hosszan mesélt el, mire a csattanóhoz ért? Tudatos viselkedés a részéről, hogy hatalmas (mű)felháborodással vegyen rá bennünket az érettségire való felkészülés komolyságára? Mikulás-napi ajándéka a Miklósoknak három év megpróbáltatásai miatt? Nem tudom. Sose kérdeztem meg tőle. Így hát titkát sírba vitte.
Nyugodjék békében!  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8413449309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása