Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.12.26. 22:12 emmausz

Feltöltődések és kisülések

Karácsony hagyományos és fogyasztói társadalombeli mivoltáról már minden is elhangzott, merthogy a média sem rest, információáradatával folyamatosan stimulálja agyunkat valamennyi érzékszervével együtt. Most felejtsük is el, hogy ki mindenki mondta el véleményét a tévében, a rádióban és az újságok hasábjain vagy az interneten. Egyetlenegy összegzést emelnék ide a néhai Cseri Kálmánnal készült interjúban. Ő kb. azt fogalmazta meg, hogy karácsony annak az ünnepe, hogy az irgalmas Isten elküldte Fiát, aki Betlehemben megszületett. Azért küldte el, mert meg nem érdemelten, de mégis szeret minnyájunkat, és ingyenesen szeret. Ezt kellene megköszönni, meg örülni ajándékának, aki nem más, mint Jézus. Ehelyett mi saját magukat ajándékozzuk meg, meg egymást. Alig kap hangsúlyt az ünnep igazi értelme.
De hát ennek is vége. Ma kb. 45-en karácsonyoztunk a szokásos módon. Ez csaknem kétszer akkora létszám, mint amelyet értelmesen le tudunk ültetni. Igaz, hogy közülük kb. egy tucat kisgyerek volt, akik nem üldögélni, hanem autót, vonatot tologatni akartak, és egymással játszani, mesét hallgatni.
Végül is minden jól sikerült. Akik jöttek, jól érezték magukat, a fa nem gyulladt ki, az edények nem törtek össze, mindenki eleget evett-ivott, ha akart beszélgetett, fotózhatott, elmondhatta, hogy mi van vele.
Mivel ekkora tömeggel nem lehet párbeszélni, az arcokról olvastam le, hogy általában meg van elégedve élete sorsával.            
***
A mosogató gép alig akart elindulni, de aztán erőt vett magán és elstartolt egy adag evőalkalmatossággal. Nem úgy autóm, amelyet másodszor bikáztunk fel, és másodszor is cserben hagyott bennünket. Alighanem ki fogom cserélni az akkuját. R. mondja, J. megerősíti, hogy a mai akkuk roppant ócskák. Némelyik félévet sem bír ki.  

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9813525941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása