Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.01.11. 12:02 emmausz

Epizódok a kórházi életből

Ha férfiként megbetegszel, annyira nem lehetsz rosszul, hogy elfelejts magaddal zsebtükröt vinni.
Megint széltében-hosszában kerestem olyan helyen konnektort, ahol tükör is van. Ám tükör csak a fürdőhelyiségekben van, konnektor pedig csak az ágyak tövén. Aki tehát villanyborotválkozni kíván, látatlanban szedi magáról a szőröket, vagy előkapja zsebtükrét. Mert … csak.
Ha élére állított alumínium-doboz zörög a folyosón, tudod, hogy étkeztetési ceremónia indul. Ha csendesen guruló vízszintesen elhelyezkedő alumínium-dobozzal közelítenek, biztosra veheted, hogy tetemet szállítanak vele.
Összevissza vert a szívem, ezért mentem be saját lábamon a kórházba. Ott röntgen-átvilágításra küldtek. Mondom, ide a papírt, ismerem a járást. Nem addig az – kaptam a választ, van betegszállító, majd az áttolja magát. És jött a betegszállító és áttolt.
Fábryról mesélik, hogy hipochonder, mégis évente kivizsgáltatja magát. Jóllehet megmondták neki az orvosok: Ha megvizsgálunk, akkor találunk… Megvizsgálták és találtak.
Én is így jártam. Megvizsgáltak és találtak – újabb kopásokat. Megsokszorozódtak a gyógyszereim.
Hozzák este az arzenált. Már annyi fajta pirulás szedek, hogy csak na. Kapom bé, iszom rá a vizet, s az egyik mocskossa elakad a torkomon. Köhögök, erre felszalad az orrüregembe. Leszippantom, vissza a légcső bemenetéhez, kiköhögöm, visszaugrik az orrüregembe. Megint próbálkozom, s valahol meglapul. Eltelik félóra, rám jön a köhögés, a meglapuló drog újra mutatja magát. Ezúttal sikerül rendes útjára segítenem. Az eset óta csak félmarék pirulát kapok be egyszerre, mert ami sok, az sok.          
Jó tanács. Ha a belosztályon utolér a torokgyulladás, hozass otthonról strepsilst, mert erre nincsenek berendezkedve.  
Mókás olvasni az ajtókon: betegszoba, betegvécé, beteghűtőgép, betegtévé. Ha beteg– gondolom magamban –, gyógyítsák meg.  
A szomszéd ágyon nyűglődő annyi
t kér, hogy egyféle pirulát kapjon, mert nem fogja győzni őket számon tartani. Persze hat félével bocsátják el. Megértem őt. De megértem az orvost is. Ha egyet elhagyna azokból, amelyeket a szimptómák alapján szükségesnek ítél, kitolna a beteggel, de hűtlen lenne az orvoslás gyakorlatához is.  A feleslegesnek látszó pirulák elhagyásának kemény következményi tudnak lenni.
Én már csak tudom.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5913566251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.01.11. 14:25:06

Örülök, hogy újra itt vagy! Kívánom, hogy legyen eredményes a "karbantartás", hassanak azok a pirulák, jobbulást!

emmausz 2018.01.11. 16:46:11

A prófétanő szóljon belőled!
süti beállítások módosítása