Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.02.28. 10:50 emmausz

Jelentem...

Jelentem
- hogy ma mínusz hétre süllyedt a hőmérő vörös (kék) akármilyen színű szála
- délelőtt a havazás elállt
- kisütött a nap
- az első két hónap a mai nappal villámgyorsan letelt.
- olvasom T. I. novellásköteteit. Jelenleg az ötödiket (a Barlanglakók c. válogatást). Benne ilyeneket:
Az ám – nevette a főbíró. – Régi igazság, hogy kevés ésszel kormányozzák a világot. Hát, ami igaz, az igaz, nemritkán magam is ezt hiszem. (Ld. tegnapi posztom.)
***
A péksütemény kisebb lesz, ha kevés búza termett, de nem lesz nagyobb, ha nagy a búzatermés. A bor ára is már csak előre megy…
Eltelt jó száz év azóta, de ennek a divatja megmaradt. Ha emelkedik a benzinár, drágulnak az áruk a szállítási költségek emelkedése miatt. Ha csökken az üzemanyagár, nem történik semmi. Az árak lassú kúszását a teremtett árkáosz is serkenti. Pl. a Nescafé ennyi, majd annyi, olcsóbb majd drágább, de az évek előrehaladtával leginkább drágul. Nevezzük lassú inflációnak, ami természetesen jó a gazdaságnak (de érzékelhetetlenné teszi, hogy a reál- és a nominál-jövedelmek között keletkezett-e, s mekkora olló).  
***
Sommelier-k jó száz éve: A bor zamatosságát … kóstolgatták. Rágták a bort, de nemigen nyelték le, mert az ilyen bírálati foglalkozás nyomán nagyon könnyen be lehetett törülközni (sic!).  Jelentem, ma is így rágják, és nem is nyelik le, mert ma is hamar „betörülköznének” a különféle minőségű borfajtáktól.
Az elbeszéléseket olvasva részben igazat kell adnom a Prédikátornak: „Ami ma van, az volt már régen is…” Azért csak részben, mert ma olvashatom az Ó- és Újszövetség könyveit internetről okos telefonon, az ő korában pedig nem. A technika elég rendesen megváltozott.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6713704904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása