Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???
 • emmausz: Holnap kolonoszkópos jelölés. Csüt. műtét. Üdv mik (2018.03.25. 17:39) ...ha már a témák nem keresnek engem

Utolsó kommentek

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • gond/ol/a: hát képzeld, én még mindig nem tudom, hogy ki(k)re fogok (fogjak?) szavazni...csak azt , hogy fogok... de a gyülölködésből nekem is abszolút elegem van, de minden oldalról! úgyhogy ez csak megnehezi... (2018.04.05. 12:58) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • Utolsó 20

2018.03.02. 10:08 emmausz

Idegen tollakkal

A Fb-on találtam 65 nyelvgyötrőt. A szellemesebbekből szemelgettem.
- Egyszer egy pici pocakos pocok pocakon pöckölt egy pici pocakos pockot, mire a pocakon pöckölt pici pocakos pocok pocakon pöckölte az pocakpöckölő pici pocakos pocok pici pockát.
- Nem minden fajta szarka farka tarkabarka, csak a tarkabarka farkú szarkafajta farka tarkabarka, ha ellenben minden fajta szarka farka tarkabarka, akkor minden szarkafajta tarkabarka-farkú szarkafajta.
- Jamaica a jamaikaiaké.
- Cirkuszi csibecombcsont.
- A pap és a pék két képet kap. Kár, hogy mindkét kép kék.
- A kövér kuvik a vak kivi kovakövére kíváncsi.
- Luxusmoszkvicskisbusz-slusszkulcs.
- Lám, a láma-mama nem áll a málha alá ma.
- Sztreccs strucc cucc.
- Láttam szőrös hörcsögöt. Éppen szörpöt szörcsögött. Ha a hörcsög szörpöt szörcsög, rátörnek a hörcsög görcsök.
- Peckes cickány-fickó picike kocka-vacka.
- Bent sincs kuncsaft, künn sincs kuncsaft. Boltban pang, csőd csüng, koccintsunk csak!
- Kicsi Tibi triciklizik iciri piciri triciklin.
***
…és a Tömörkénytől tegnap olvasottak közül néhány:
- Komoly ember ez a Jóska bácsi. Azok közé tartozik, akikről azt mondják, hogy ha nevetni akarnak, fölmennek a padlásra, hogy nevetésüket ne lássa senki. Van ilyen. A komolyság látszatát fenn kell tartani, mert különben mi lesz?
- Csirke? Azt szokás rá mondani, hogy a paraszt csak akkor eszi, ha vagy a csirke beteg, vagy a paraszt. Egy jó húsleves a betegnek valóban jót tesz. A beteg baromfi pedig a többit is megbetegíthetné. Ma már biztos tömegesen elpusztítják a beteg csirkét, hiába ártalmatlan az emberre. Félnek a járványtól a hatalmas farmokon. 
- Abban az időben teljes gondolatszabadság volt engedélyezve a hadseregben, csak épphogy kimondani nem volt szabad, hogy mit gondol az ember. A XX. sz. közepén így módosult: Szabad ember szabad országban azt mond, amit szabad. A demokrácia, amely szerintem igen elvont fogalom, világszerte csak töredékesen valósul meg. A téma önmagában is meghaladná a poszt méreteit.
- A pókok nem szaporodnak nagyon. Lehet, hogy a pókság ésszel élő társadalom, s nem termel több fogyasztót, mint amennyinek a részére a pincében élelem kínálkozik. Az állatvilágban tapasztalható a szaporodás harmóniája. Gondoskodnak róla a ragadozók, ám sokszor maga a faj. Ausztráliában él az a nyúl, amely magzatja visszafejlődik, ha nem állnak rendelkezésre kellő életkörülmények. Az emberiség fékevesztett szaporodása elgondolkoztató. Hamar megduplázódik a föld népessége. Felelős gondolkodás és ösztönösség néznek egymással farkasszemet. Írnom se kell, hogy e téma kifejtése is meghaladja a poszt lehetőségeit. Könyvtárnyi gondolatot kellene ütköztetni.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4513709584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.