Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.03.03. 09:14 emmausz

Komoly és tréfás morzsák

BL a seregben nem találta a madzag végét. Nincs meg – jelentette. Miért? – kérdezte az altiszt? Mert már levágták – felelte a barátom.
Az idei hó hidegebb, mint a tavalyi, mondta Pápán Nándi bácsi az ács, és igaza volt neki.  
S most nézzük Tömörkény hőseit:
- Ne oda tegyék azt a szép tükröt, mert ott lekopik, mert ott mindenki belenéz – Nem volt igaza neki.
- A pusztaszéli gazda így humorizál: Vasárnap váltottam föl egy tízfilléröst, azután már csak imitt-amott van belőle.
- A kártyában a színre színt így fejezték ki: Ez bevágott a színbe. Erre azt kellett válaszolni: De a fás színbe. Ez hallatlan jó mondás, mindig jókat lehet rajta nevetni – jegyzi meg az író.
- Ünnepnapon mezítlábast látván a körülállók megjegyzik: Ugyan jobb-e így, mint mezítláb? Így cikizik azt, aki nem adta meg a módját a vasárnap ünneplésének.
- Az is bolond ember, aki szebben táncol, mint ahogy tud. Mert mindenki olyan kalappal köszönjön, amilyen van neki – tehetném hozzá.
A stílusról:
- Ne mondja kend? csodálkozik a Mári –, pedig hiszen éppen azért mondja, hogy ne mondja, hogy mondja. … hiszen én sem azért mondtam, hogy mondjam, hanem csak úgy mondtam.
Az életérzésükről:
- Valamely bankettre a városba bekerült jómódú kint való magyar is alighanem a fején találta a szöget, amikor az ott elhangzó tósztokat úri szamárságnak nevezte, mondván a szónokló férfi felé, hogy addig egyen, amíg előtte van az étel, szavalni ráér azután is, amikor eltakarítják az asztalt.  Alighanem tényleg fején találta a szöget. 
***
Három humor:
Vevő: Aztán friss ez az árvácskapalánta?
Árus: Még hogy friss-e? Most vertem agyon apját-anyját.

***
Kórház: Telefon a belosztályra.
Nő: Nagy Józsefné állapotáról szeretnék érdeklődni.
Főnővér. EKG-ja jó, vérképe nem mutat eltérést, hétvégén haza mehet. Ön hozzátartozója?
Nem. Én vagyok Nagy Józsefné. De nekem itt senki semmit nem mond.
***
Öt éves lányka: Bátyus, segíts installálni ezt a játékot.

Nyolc éves báty: De buta vagy! Nem tudsz installálni?
Öt éves húg: De tudok, csak olvasni nem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7813711546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása