Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.03.09. 10:16 emmausz

Jobbára olvasok

Mesélhetnék arról, hogy milyen az árokparti séta, de nem sétáltam az árokparton.
Írhatnék arról, hogy milyen a kilátás a Hármashatár-hegy tetejéről, de nem másztam a HHH tetejére.
Említhetném, hogy mekkora a Duna vízállása az erős havazások után, de nem jártam a Duna-parton.  
Sok mindenről emlékezhetnék meg, de meglehetősen itthon ülővé tettek a körülményeim.
Talán majd ha jobb idő lesz. Kezd ugyanis tavasz lenni.
Voltunk misén, lefotóztam a templomablak mikulásvirágját.
Olvastam a nők napjáról a FB-on, s igen ellentmondásos véleményeket találtam róla. Láttam, ahogy közéleti emberek és a rend őrei virágot nyújtanak a női vezetőknek. Értesültem róla, hogy a nők bére 16%-kal alacsonyabb, mint az azonos kategóriába sorolt férfi munkaerőké. Évtizedek óta azt ünnepeljük, hogy valami rossz. Ha teszem azt, a nők bérét 16-kal növelnék, törölhető lenne ez a kétes értékű ünnep. Mert ugye a múltban gyengébb fizetést vihettek haza a nők. Március 8-án kapnak virágot, majd a jövőben ugyanúgy kevesebb marad a bérük. Mi értelme van ennek?
Helyette meg kellene kapniuk a nekik ugyanúgy kijáró emberi méltóságot, és feledni ezt a harcos ünnepet.
Nekem Tömörkény többek között arra jó, hogy igazoljam, hogy a „bezzeg az én időmben” egyidős az emberiséggel. Ezt írja:
- Hogy mán mi is lössz ebbűl a világbúl? – sóhajtja egy öregasszony. – Hiszen neköm már úgyszólván mindegy, már úgy sem sokáig élök, hanem tik, tik. Tik ugyan még mi mindönt mög nem értük, fiatalok? Lám, a jövőféltés sem új.     
Mint ahogy a mezőgazdaság terméskilátásainak a féltése is örök téma:
- Most már ojan üdők járnak, hogy mindegy, hogy közönséges almát termöl-e valaki, vagy fajalmát, mert így is, úgy is mind a kettőbűl faalj-alma lössz…Leveri a jégeső. Továbbá:
Ha a szőlő nekifog, annyi levet ad, hogy drágább a hordó, mint a bor, amit bele kellene tenni. Az idén a barack játszotta meg így magát: el lehet mondani, felőle a debreceni mészárossal, hogy hatvan forint a nyereség, kilencven a veszteség.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7713726620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása