Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.03.18. 07:18 emmausz

Szibériai

A meteorológiai intézet megmondta. Előre jelezte, hogy újabb sarkvidéki havazás érkezik a Kárpát-medence fölé. És újabb szibériai felhőtakaró lepte el az országot (is), és esett este, és esett éjjel és esett reggel. Mára elég rendes mennyiségű hó nehezíti a közlekedést. Viszont előmozdítja a fotózást, kitisztítja a levegőt, nem hagy éjszaka tisztességesen aludni, lehalkítja a városi zajokat, átrajzolja a tájat, takarja a vetéseket, „melegen” is tartja őket, gondoskodik a talaj megnedvesítéséről, olyakor kissé túlzó formában is. Nem jó arra gondolni, hogy mekkora vízszintemelkedést okozhat, ha ez a tömeg fagyos csapadék hamar elolvad. A lezúduló hó itt tapad, hóember építésére kiválóan alkalmas, no meg hógolyózásra. Alkalmas még a házak előtti járdákról való eltakarításra.
Autóm a fenyőfa alatt áll, részben annak oltalma alatt, egyelőre látszik a rendszám-táblája, nem kell aggódnom, hogy esetleg más kocsiját ásom ki a hóból a saját helyett.
Készítettem jó néhány fotót a tájváltozásról. Mégis a (teg)nap fotója Katáé, aki a kutyájukról festői életképet alkotott. Hallgatólagos beleegyezésével megosztom a FB-on.
***
Van még egy témám, amit nem fejtek ki. Talán egyszer majd, vagy se, mindenesetre megemlítem, hogy a létező demokráciák többsége olyan, mint a kaparós sorsjegy. Vakarod, vakarod, aztán olyasmit látsz, ami felejthető, amit legszívesebben nem látnál. Az ellehetetlenítések, a PC-beszéddel takart igazság (is) nagy károkat okoz, amit elég keserves ellensúlyozni, egyáltalán lehetséges?
***
Tegnap életének 88. évében meghalt P. Nagy Ferenc SJ. Kb. másfél évtizedet húztunk le együtt a jezsuita lap (Távlatok) szerkesztőségében.  Nyugodjék békében!
***             
Záró-Tömörkény (In: Öreg regruták)
A céklézés annyi, mint haszontalan időtöltés.
Aprópénz hogyha van, hát mért nincs? Ezzel szemben a megállapítás, hogy lönni van, de nem löhet kapni.
Régi katonamondás: Úr vagyok, nem parancsolok senkinek, oda megyek, ahova küldenek.

a góbé szerint a teknősbéka az vagy valami, vagy megy valahová… Tömörkény juhásza szerint „a villamosnak valami bizonyos tulajdonságának köll lönni”.  Másutt az öreg katona bizonygatja, hogy fémszóró (fényszóró) volt a háborúban. Az olyan valami, hogy ha fölizélik, akkor izél. Aki tud hozzá, az mindent tud. Értsd jól! De lehet-e jól érteni?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6613749262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása