Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???
 • emmausz: Holnap kolonoszkópos jelölés. Csüt. műtét. Üdv mik (2018.03.25. 17:39) ...ha már a témák nem keresnek engem

Utolsó kommentek

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • gond/ol/a: hát képzeld, én még mindig nem tudom, hogy ki(k)re fogok (fogjak?) szavazni...csak azt , hogy fogok... de a gyülölködésből nekem is abszolút elegem van, de minden oldalról! úgyhogy ez csak megnehezi... (2018.04.05. 12:58) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • Utolsó 20

2018.04.05. 13:59 emmausz

Három pozitív

Mindennap három jó dolgot fel kell tudni sorolni, olyat, ami tényleg jól esett, örömteli meglepetésként hatott stb.
1. hosszú télies időjárás után enyheség fogad hajnalban. Kinyitom a háló ajtaját, felüdít a friss levegő, örülök a madarak énekének. Tudván tudom, hogy nem nekem szól a daluk, hanem párhívogató, territóriumkijelölő hangicsálása a hím rigóknak, de én is hallom. Lehet, hogy fordítva is működik a dolog: (állítólag a tehén több tejet ad Mozart-zenét hallván).
2. A reggeli kávé mindig feldob. Valahogyan rendezi bennem a vér áramlását, elhalkul kicsit a fülzúgásom, felébreszt, meleg és aromás.
3. Még ma megyünk a gyerekekért délután az óvodába. Ez is szeretem-tevékenység.  
Eszembe jutnak azok az idők, amikor három felé vittem három lányunkat. Bölcsődébe, óvodába, ott is a kiscsoportba és a középsőbe, majd később fiunkat az oviba. Máig fülembe cseng egy ösztövér nagyapa váltig hangoztatott és teljesen hiábavaló kérése, amelyet ovis unokájának szegezett mindahányszor:
- Na, ki fog köszönni?  
Költői kérdés volt, hiszen az uncsi, talán Ferike volt a neve, még véletlenül se köszönt soha senkinek.
Igazi munkamegosztás volt ez köztük: Az öreg nógat, az unoka pedig nem teljesít.
Ha jól számolom a jó dolgokat, megvolt a három. És még nincs este.
Történtek kellemetlenebb valamik is a nap folyamán, de az „illetékes elvtárs”-sal vallom: „Elvtársak! Mér mindig a rosszat…?”
Tényleg, miért mindig a rosszat? Kérdezhetném, a város szívében járva és a plakátháború aljasságaiból mazsolázva.
Idézhetnék belőlük, de nem teszem, mert hát …miért mindig a rosszat???  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7213811982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.