Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???
 • emmausz: Holnap kolonoszkópos jelölés. Csüt. műtét. Üdv mik (2018.03.25. 17:39) ...ha már a témák nem keresnek engem

Utolsó kommentek

 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • gond/ol/a: hát képzeld, én még mindig nem tudom, hogy ki(k)re fogok (fogjak?) szavazni...csak azt , hogy fogok... de a gyülölködésből nekem is abszolút elegem van, de minden oldalról! úgyhogy ez csak megnehezi... (2018.04.05. 12:58) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • Utolsó 20

2018.04.09. 09:35 emmausz

Nehéz szülés után

Bevallom, nem sokat aludtunk. Éjjel fél egyig a parlamenti választás kimenetelével voltunk elfoglalva, engem pedig reggel már fél hatkor kidobott az ágy. Közben az igazak álmát aludtam, mélyen, zavartalanul. Késő este meghallgattam az ellenzéki vezetők értékelését (is), akik egyetértettek abban, hogy vesztettek. Szinte mindegyikük említette, hogy a munkát folytatniuk kell, türelmesebben kell felvilágosítani a népet arról, hogy mit tartson jónak. Ez azért meglepő.
Hát nem voksolt a nép arról, hogy számára mi felel meg? Miért nem mindjárt a népet akarják lecserélni?
Alig érthető ez a makacsság.
Mindegy.
Valamelyik elemző megjegyezte, hogy az internetes tanácsadásért felelősség terheli azokat a külföldieket, akik kívülről bele akartak piszkálni a csak ránk tartozó ügyekbe. (Vö. tegnapi posztom észrevétele.)
Valamennyire örülök annak is, hogy hasonló módon gondolkoznak elemzők, mint én, noha soha nem beszéltünk össze. Csókay prof. fontosnak tartaná, hogy a kormány kérjen bocsánatot azokért az intézkedésekért, amelyekben vétkesnek érezte magát. Igen, ez a gesztus szükséges.
Ami a jövőt illeti: nem lesz sétagalopp, de nem is számít arra senki.
Nekem a politikai helyzet a Honfoglalás c. tévéjátékot idézte meg. Abban indítanak az ellenfelek egymás ellen vártámadást. Hol sikerül ledönteni egy-egy bástyát, hol nem.
Van abban valami, hogy a V4-ek a zsidó-keresztény kultúra Európájának utolsó végvárai, bástyáikkal együtt.
Adja Isten, hogy ne sikerüljenek a folyamatos vártámadások, és a bástyák továbbra is szilárdan álljanak a helyükön.
Ha Párizs megér egy misét,
ez az ország,
ez a régió,
ez a földrész is megér … sőt többet is.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1213819914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.