Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: :) (2018.05.14. 10:29) Diakónusszentelés
 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • exbikfic: A lényeget jól visszaadja a fordítás, tömörebben, mintha szolgaian lefordították volna. (2018.03.30. 22:11) Passió napja, nagypéntek
 • emmausz: Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna ne... (2018.03.27. 14:50) Normális???

Utolsó kommentek

 • emmausz: :) (2018.05.14. 10:29) Diakónusszentelés
 • Klári Bodó: "Mérgemben felébredtem" - ez annyira tetszett, persze a többi esemény is.:) (2018.05.13. 12:49) Diakónusszentelés
 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • exbikfic: Mielőbbi teljes felépülést kívánok! (2018.04.18. 20:05) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…
 • Utolsó 20

2018.04.20. 05:41 emmausz

„Minden közgazdász egyforma. Az egyik ilyen, a másik olyan” (közhely)

A Kútvölgyiben készült fotók közül az egyikhez kaptam ezt a felhívást: Take some pictures of the nurses! Csinálj fényképet a nővérkékről. Nos, igen. Az infúziós állványnak nincsenek személyiségi jogai, a folyosórészletnek se, a felújítás alatt álló épületelemekről készült képeknek már némi politikai felhangja lehetne, a személyeknek meg végképp. Persze azért nem teljesen lehetetlen megemlékezni a nővérekről, ám név nélkül, csak néhány odavetett karakterjeggyel. Segítségül egy rájuk alkalmazott közhelyet hozok ide: Minden nővér egyforma. Az egyik ilyen, a másik olyan.
Az első nővérre pl. egyáltalán nem emlékszem, mert altatásból ébredve kissé kába voltam. Éjszakás lehetett a drága.
Gy. például nevetős fiatalasszony. Tapasztalata szerint a humoros emberek gyógyulnak meg, a nekikeseredettek sokkal kevéssé. Szerintem meg a humoros emberek örökké élnek, a nekikeseredettek pedig úgyszintén.
E. éjszakás. Egy percig keresi azt a helyet a csuklómon, ahonnan artériás vért vegyen. Arca közel hozzám. Békés, fegyelmezett szép arc, hosszú pillájú figyelő szemek. Nyakában szolid arany feszület. Az a benyomásom, hogy közben imádkozik. Majd rézsút megszúr. Alig érzem. A szúrás helyére gondosan nyomókötést tesz. El is felejthetem a beavatkozást.      
Y. már megint más. Merőlegesen megy neki eremnek a tűvel, keresgél. Úgy érzem, átszúrta a csuklómat. Fáj rendesen. Végül kezembe ad egy steril gézt: Nyomjam rá a sebre.
X. Vérnyomást mér. Roppant magas. Azzal vigasztal, hogy segítenek rajtam, ne féljek. Nem félek. Ő meg tíz perc múlva hazamegy. Letelt a műszakja.
XY éjszakás. Megméri a magas tenziót. Csóválja a fejét, a másik kezemen is próbálkozik, majd azt mondja: Ez nem igaz! Majd hoz egy kézi pumpás-higanyos mérőt. Megint mér. Immár 30-cal kevesebbet. Majd megjegyzi: az automata mérők nincsenek hitelesítve. Össze-vissza mutatnak.
OK. A probléma ott van, hogy kéretik napjában háromszor ellenőrizni a vny-t. Ám automata mérőnk van itthon. Nem hiteles. Csal-e vajon? Ha igen, hamis adatokat rögzítek. Ha csal, mennyit csal? És melyik tartományban? Tapasztalatom szerint a magas tartományban fordul elő a torzítás. Elképzelem, hogy ha akinek kilencvenet mérne, de valójában hatvan volna a vérnyomása, túl sem élné a mérést.
Már is sokat fecsegtem. Maradjunk abban, hogy:
Minden nővér egyforma. Az egyik ilyen, a másik olyan.
Köszönet illeti őket munkájukért.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8913850518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.