Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.04.28. 06:04 emmausz

Kérdések a levegőben

- Behívtak az EU-ba minket is magyarokat. OK. Elmondták, hogy most végre megvalósul mindaz, amiről Adenauer, De Gasperi és Schumann álmodtak. Kérdezem csendesen: Megvalósultak?    
- Hát nem. Nos, elmondhatjuk a nótakedvelőkkel, hogy „Jaj, anyám, én nem ilyen lovat akartam”.
- Miféle alapelvekről beszélnek az EU-ban? Hiszen a három alapító forog a sírjában, mert elképzeléseit valakik felrúgták és egyre nyíltabban szembe mennek vele. Alapelvek nem szoktak meghasonlani. Vagy ha igen, akkor miről beszélünk. Ez az EU nem az az EU.
- Előttem nem világos, hogy kik választják meg a korifeusokat az EU vezetésére. Honnan kapják megbízásukat? A népektől, a politikusaiktól, máshonnan?
- Mit keres az agg üzletember az EU-ban? Mi köze van az EU politikájához és van-e hozzá jogalapja? Ez nem tűnik fel senkinek?
- Széltében hangoztatott elv ma, hogy a gerjesztett afrikai és ázsiai népvándorlás mindenféle szempontból jó. OK. Ezek után teljesen érthetetlen, hogy miért támadják azokat, akik tiltakoznak ellene? Miért nem csapnak le az érkező tömegekre, ha annyira jó? Miért akarják dühödten elosztani a jót. Óhatatlanul egy vicc poénja jut eszembe: Hát ott van, vakujj meg!
A vicc ugye arról szól, hogy a zenészek a lagzi egyik pihenős részében a rántotthúsokból falatoznak. Egyik rászól társára:
– Gazsi, nem szégyelled magadat?
- Miért? – így a társa.     
- Hát mert a legnagyobb húst választottad ki.
- Miért, te melyiket választottad volna?
- Én szerényen a legkisebbiket.
- Hát ott van, vakujj meg!
A kérdések pedig továbbra is megválaszolatlanul keringenek az EU egén.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr113875272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása