Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG
 • emmausz: :) (2018.05.14. 10:29) Diakónusszentelés
 • emmausz: Köszönöm szépen! (2018.04.18. 21:48) Lábadozva
 • emmausz: Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :) üdv mik (2018.04.05. 14:11) Mostanában…

Utolsó kommentek

 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gyarlóságot Sz részéről (is). Én nem éreztem dagályosnak a stilust, Hemingway jutott eszembe róla, s az... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG
 • emmausz: Szolzsenyicintől én se vagyok elragadtatva. Rettentő dagályos, de lehet, hogy a fordító sincs hivatása magaslatán. Persze ettől a rettenetességek még azok maradnak. (2018.05.30. 10:49) Még egyszer GULAG
 • gond/ol/a: Márai az 1974-1977-es naplójában gyakran ir Szolzsenyicinről (még a közben újraolvasott Dante Pokol-ját is bizonyos szempontsból összefüggésbe hozva vele - ), meg Orwelről ia... elragadtatva azért n... (2018.05.30. 10:17) Még egyszer GULAG
 • emmausz: :) (2018.05.14. 10:29) Diakónusszentelés
 • Utolsó 20

2018.05.23. 12:46 emmausz

Idézek A Csönd ereje c. könyvből

A Csönd ereje gondolatgazdag könyv. Szerzője a guineai születésű fekete bíboros, Robert Sarah. Ilyen gondolatokkal bombázza olvasóit:
- A homília tartása nem adható át még a legalkalmasabb laikusnak sem. A pap szájából várják a tanítást. Ez igaz, de a papságnak két válfaja van: szolgálati papság és királyi (általános) papság. Utóbbi bonyolítja a helyzetet.
-  A média teljesen elárasztotta és látványossággá alakította a misét, Jézusnak a lelkek üdvösségéért a kereszten történt halálának emlékezetét.
- Jól mondja a bizánci rítus prefációja: Mert te vagy a kimondhatatlan, felfoghatatlan, láthatatlan, örökkévaló és változhatatlan Isten.
- Amikor a tapsolások betörnek a liturgiába, az annak a jele, hogy az egyház elveszítette szakrális lényegét. Igaz. A mise nem produkció és öncélú látványosság, hanem misztikus cselekedetsor.

- A rosszal szemben az ember a szükséges eszközöket saját védelmére összeszedve szervezkedik. Cselekvése helyén való, de legtöbbször éppen ezzel még nagyobb bajt idéz elő. (Ne állj ellen a gonosznak! – mondja Jézus.)
- Vianney Szt. János biztatja övéit: Fiacskáim, fontoljátok meg, a keresztény ember kincse nem a földön, hanem a mennyben van. Gondolatainkat is oda kell irányítanunk, ahol a kincsünk van. Imádkozzatok és szeressetek! (Isten megengedte nekünk végtelen jóságában, hogy beszélgessünk vele.)
- Az egyháznak nem küldetése a világ minden társadalmi problémájára megoldást adni, hanem fáradhatatlanul mondania kell Jézus szavait: Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban. A szerző a lényeget emeli ki, hogy az egyébként szép gesztusok fölé emelje. Méltán.
- Hogy ne botránkoznánk meg az amerikai kormányok akcióját látva Irakban, Líbiában, Afganisztánban és Szíriában? Tisztán gazdasági érdekekért országokat, népeket döntenek romba, államfőket gyilkolnak meg a Demokrácia istennő nevében….zűrzavart és káoszt teremtsenek, útra kényszerítve az erőforrás és jövő nélküli menekültek szakadatlan seregeit… leírhatatlan atrocitások tanúja voltam. Az általam befogadottak is elborzadtak a levágott kezek, aknáktól szétszaggatott testek, a szétmarcangolt arcok láttán, amit az emberségükből kivetkőzött hóhérok műveltek.

Mostanra túlságosan sok lett a poszt anyaga. Mégis azt hiszem, hogy legalább még egyszer idemásolok folytatólag a kötet meglátásaiból.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5113995070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.