Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.02.13. 08:19 emmausz

Ajtófélfa
Sok mindenre jó. Először is, ha nem volna, lengőajtóvá válna az ajtószárny. Ha nem volna, mit kellene időnként visszavakolni a helyére, miután az ajtócsapkodástól kimozdult a tok. Mit kellene átfesteni időnként, és min jelölnénk a gyerek növekedését pontos dátummal. Az első jelölés kb. akkorra tehető, amikor felállt, elindult a gyerek. Ebben az időben minden lépését nyomon kísértük, óvtuk, sikerüljön anyától apáig az útja, s vissza. Az utolsó jelölés talán akkori, amikor magasabbá lett nálam, amikor már nem várhatta maga se további növekedését. Ám a tanulási folymat egyre tart. (Élethosszig való tanulás a divat.) Pl. legutóbb a sikeres jogosítványszerzés. Aztán az első indítás saját kocsinkban együtt. Tegnap a lelki ajtófélfára új vonás került: 2006. febr. 12. Egyedül, este, jeges, havas úton, lekopott nyári gumival, a barátjához kocsival. Biz Isten, néztem utána, míg csak a kanyarban el nem tűnt, néztem, mint mikor az első lépéseit figyeltem. Hazahozta épségben az autót. Persze, hogy... mondtam magamban, miután tényleg. Mi kerül még az ajtófélfára? Ez amolyan folytatásos akar lenni, mint a nonstop kézimunka. Hogy mégis legyen valami sorminta az elválasztáshoz, a vége ezentúl: uff. A kezdetre is utal, hiszen ami utána jön az az új. Próba következik: uff. Látod, milyen kiválóan műxik?

2006. február 24.
Nincs vége. Sosincs vége. Kár izgulni, mert mindig jönnek új események, amiért lehet. Ma két 75 éves kolléga köszöntése. Szervezésileg nyom. De utána már nincs ilyen feladatom. csak olyan, hogy adjak elő a Prohászka-napon, csak olyan, hogy intézzem nyugdíjba vonulásomat, csak olyan, hogy menjünk Krakkóba, vagy ne, hogy jönnek az unokák szülőstül, vagy hogy férjhez megy vagy nem a Kati, vagy hogy ... ki tudja még mi jön. S  valóban: ki tudja?  Sosincs vége, csak egyszer, akkor meg már nem lesz miért izgulni, mert nem lesz az a földi valaki, aki izgulna. Akkor meg minek az izgulást egyáltalán elkezdeni.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr735167192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása