Anti-Nobel-díj-gyanús találmányom:
Az IgNobel-t a Harvardon zsűri osztja ki a képtelen kutatások kiagyalói között. Szerintem indulnom kellene rajta.
– Szimmetrikus jelekből abc: A Å ≡ ЏΔ Ξ Ф Θ Η Ι Ї Ж Λ Μ ∩ Ο Π ♀∞Ш Τ U V W Y X
abc A Á B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y X
A szimmetrikus jelek balról jobbra, majd jobbról balra egyaránt olvashatók lennének. Ha pedig ilyen jelekből állna az írás, a szemnek sorváltás után nem kellene minduntalan a következő sor elejét keresni, sőt magára a fölösleges szemmozgásra sem volna szükség. Oda-vissza dolgozhatna szemünk a szövegen, mint a síkkötőgép, vagy mint a mátrixnyomtató írófeje.
– De igazán hasznosításra kínálom másik – immár logisztikai problémát megoldó – kutatási eredményemet is.
Mindenki előtt ismert, hogy a lapra szerelt bútorok forgalmazását a komfortos szállíthatóság indokolja elsősorban. Igazán luxus levegőt cipelni kamionszám, bútor helyett.
Az én hely-megtakarítási kísérletem az élelmiszerek irányában kulminált. Először arra jöttem rá (és abszolúte nem értem, miért nem alkalmazzák világszerte ötletemet), hogy fele levegőszállítást meg lehet spórolni a tészták egyike-másika esetén. Ha a makaróniba spagettit dugnak, utóbbit nem kell külön csomagolni, szállítani. Ráadásul az árutartó állványok kihasználtsága is megduplázódik.
Ha a nagy penna tészta közé szórják a tarhonyát, ugyanaz a helyzet. Ha ugyan az olasz pasta egyáltalán elviseli a magyar tarhonyát.
– Ehető étkészlet: Sajnos e téren nagyon csehül állunk. Alig ismerek ehető göngyölegeket, evőeszközöket. Bár a hentesáruk egy részének a héja ehető, ha a bélből készült tokot csomagolásnak tekintem, és joggal teszem, mert ez tartja össze a tartalmat, legyen az kolbász, hurka avagy vörösáru (parízer, krinolin, szafaládé, virsli) vagy éppen debreceni stb.
De kérdem én, miért ne lehetne az italokat nyálra oldódó ehető valamibe tenni, miért ne lehetne kenyérhéjba göngyölni valamit, miért nincs kenyérhéjból leveseskanál, melyet a leves kikanalazása után szépen megeszünk? Szívesen folytatnám még a sort az ehető tányérokról, de még nem találtam meg a megoldást. Keresem. Keresse más is, aki élelmiszeriparban jártasabb nálam.
– Addig pedig javasolom megalkotni a gépkocsi teteje ívét tökéletesen követő vékony, alufólia-edényt és piacra dobni, mert nyári melegben tíz másodperc alatt kész a tetőre helyezett edényben a rántotta vagy a tükörtojás.
Jó étvágyat hozzá(juk).
Utolsó kommentek