Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.04.05. 10:04 emmausz

Síma száddal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?

- írja Csokonai, talán azért, mert ő még nem tudott az endorfinról, a természetes kábszerről, melyet egymásnak szolgáltatnak azok, akik szeretik egymást. Igen, a csókolódzók, az aktus önfeledt párja, az egymást simogatók, az őszinte szívvel egymásra nevetők adják egymásnek az endorfin nevű élethosszabbító anyagot. Tegnap írtam endorfin-ügyekről. Azóta beleástam magam a témába, innen a továbbgondolás. Egymás endorfinjai vagyunk, avagy éppen - mint Csokonai versének hősei - ellenkezőleg, endorfinhiányai. Mint endorfintulajdonosok, a magunk módján élet-halál urai vagyunk.
Van ebben valami a scifiből. Az a furcsa, hogy mégis igaz. Ha elterjedne ez a gondolat, már hogy ekkora fontosságú kérdésről van szó, a szerelmes levelek így kezdődnének:
Kedves Endorfinom, Kedves Endorfin Forrásom!
Csepegtesd belém nektárodat. Hullasd rám derűs arcod mosolyát...
Nincs fontosabb annál, minthogy szeress, mert egyedül ez éltet, ad erőt és célt.

Más.

Azt írja az újság (Metro), hogy az állam ráfizet a pénzérmék sajtolására, mert az egyforintos 4, a kétforintos 8 ft-ba kerül. Van az Állami Pénzverde számára egy ajánlatom. Jó minőségű egyforintosokat szállítok neki 3 ft-ért, s ketteseket pedig 6 ft-ért. Ha nagyobb tétel érdekli, lebonyolíthatjuk az ügyletet 10 és 20 ezresekkel is. Mondjuk a tizesekért ad 30, a húszasokért pedig 60 ezer forintot.
Nem nagyobb badarság ez, mint az, amikor irodaházat terveztet magáncéggel az állam, majd az állami hitelből felépíti és árendába adja az államnak uzsorakamattal. Húsz év múlva pedig saját tulajdonába veszi az intézményt.
Tehát várom a megrendeléseket. 

Más.

Czeizel azt írja, hogy a folyók vizébe, onnan a csapvízbe kerülnek a fogamzásgátlók női  hormonjai.  Ez nekem azt mondja, hogy a nők még nőiesebbek lesznek, a férfiak is nőiesek lesznek, a gyermek utánpótlás pedig sehol. Férfiak, legalább tisztázódott, mitől ment el nemzőképességetek. Többé ne igyatok vizet. Inkább bort, bármit, ami nem víz. Igyatok gyümölcsből préselt leveket, mert a víz tönkretesz benneteket. Ja, és költözzetek a magas hegyekbe. Ott még tiszta a víz.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr985167209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása