Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.04.15. 10:30 emmausz

Péntek délután cseperészett, s nyugatról fújt a szél. Elfújta a felhőket a fejünk felől, és teljes ívű szivárványban gyönyörködhettünk nemsokára és nem is sokáig.  Érdekes volt látni, hogy  kb.  öt ívnyivel  kijjebb  is elindult egy  vastag ív,  de csak  mintegy  fél radián magasságig. Túl elemi szépségén, úgy vélhettük, hogy az életét értünk áldozó Fiú üzent általa. Az élet szép, a feltámadás ígérete igaz, a reményünk alapos és valós. Miben reménykedünk hát?
Az államelnök jövoltából a parl.-i választások és a húsvét feltámadása egy időszakra esik. Egymást váltják az események. Mégis azt gondolom, hogy az egy hét múlva esedékes második fordulónál sokkal többről van itt szó. A remény mindenkié, aki hisz benne. Az örök boldogságáról szól, csak arccal a szivárványra tekintsünk, s ne feledkezzünk meg soha a napról, mert az az igazi éltető, mozgató, energiával feltöltő, világosságot árasztó, d-vitamin képzést elősegítő, növényeket (és így állatokat, embereket is) tápláló erő, melegség, fény. Utal igazi Fényünkre is, mely legyőzte egyszer s mindenkorra a sötétséget.
Zavaros éjszakám volt. Többedmagammal szálltunk meg egy vidéki panzióban, ahol reggelre kelve ellopták a Mitsubishi coltot, s valóban a kert végében csak egy márkejelzéses öntvény utalt arra, hogy kocsink is volt. A panziótulaj azt mondta, sejti, kik voltak, s tegyünk feljelentést a rendőrségen, bár annak is benne van a keze. Ez annyira felizgatott, hogy felébredtem.
Hajnalodik. A kocsi a helyén, rigeau-k fütyörésznek boldogan, szerelmesen sokáig. A valóság sokkal pozitívabb, mint egy-egy őrült álom mutatná.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr945167219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása