Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.04.23. 19:22 emmausz

Ma nem akartam felolvasni az imasuli hosszú, de szép imakísérletét. Igazából a Jóbot ért méltatlanságok elemzéséről szól. Arról, hogy kellő alázattal kell tudomásul venni a történéseket, akkor is, ha nem értjük, Isten miért zúdította a nyakunkba azt a temérdek szennyet. Először is: azt se tudjuk, hogy csakugyan Ő engedte meg. De ha igen, el kell fogadnunk, hogy célja van vele. Mindegy. Nem olvastam fel, mert ma van a választás napja. Reggel semmi esetre sem jó a várható kellemetlenségek előrevetítése. Először mindenki tegyen róla, hogy ne így legyen. Utána pedig várjuk meg, mi lesz. Az egyszeri rabbi azt mondta: Azt tudom, hogy mi lesz, csak azt nem, hogy addig mi lesz. Most ebben a várakozásban vagyok.
Esteledik. Hét óra is elmúlt. A kripta csendje az utcán. MIndenki a tévé képernyője előtt ül és nézi, mivé fajulnak a számok. Milyen négy év vár rájuk. Nem idegesítem magam vele: Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet. Ha lehet, kerüljön el engem ez a kehely, de ne az én akaratom teljesüljön, hanem a Tiéd.       
Mica azt blogozza, hogy milyen írástudók szövik a szavakat családunkban, és hogyan. Egész jól ír arról, hogy milyen rosszul ír. Szerintem - hangsúlyozom újra -, jól ír. Minden írásnál van jobb írás, minden kornál van érettebb kor. Czakó G. azt írja az írásról, hogy az író munkája napi ujjgyakorlatokat feltételez. Mindennap kell írni. Mert az írás az egyfajta gyakorlati készség, mely csak így fejlődik. Ezt sokáig kétségbe vontam. Ma már inkább hajlok igazára. Tehát skálázni, etüdöket gyakorolni, ujj- és újgyakorlatot követni, írni s írni, sírni mindhalálig...       
Délután Mica szülinapját ültük. Nekem néhány hemina különféle töménységű szesz, és különféle színű bor legurítása után elég sok részlet előjött A Tisza c. versből. Előszedtem a Petőfi összeset. Az ő megfogalmazása még komfortosabb. Én meg tudok verset szavalni. Egész jól, ha nyomás alá kerülök.  Persze meglehet, hogy csak a kontrollom gyengébb. Mindegy, még mindig tetszett a vers.

Zsuzsának üzenem: Ha az ember elmélkedést gyárt, akkor ne rejtse véka alá, mert onnan nem hat. Ki kő vele rukkóni. Na azé!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr315167230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása