Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.04.24. 19:03 emmausz

József Attila jutott eszembe, a balos, a lázadó szegedi egyetemista, aki egy délszláv roma dal utánérzését rótta papírra: Tiszta szívvel címmel.
Ha belegondolok a paralmenti győztes szoclib elénekelheti nagyjából, mert tényleg
Nincsen apjuk, se anyjuk,
se Istenük, se hazuk,
se csókjuk, se szeretjük
se sírjuk se szemfedjük.
Akiknek tényleg semmijük sincs, nem tudnak veszíteni.
Nem is tudhatnak, mert ha hatalmuk se volna, semmijük nem maradna.
Ha nekünk nincs is országirányító hatalmunk, sorolom az ennél sokkalta fontosabb értékeinket:
Van apánk és van anyánk,
Van Istenünk s van hazánk,
csókunk van és szeretőnk,
sírunk is meg nevetünk!
Van Apostolunk, aki egyként tudott bővelkedni és szűkölködni.
Vannak szentjeink, akik gyakorolták az indifferenciát.
Van Krisztusunk, akit követhetünk.
Van kinyilatkoztatásunk, amely reménnyel tölt el.
Van Istenünk, akihez imádkozhatunk.
Ha Isten velünk, ki ellenünk?

Más. Talán a MN-ben olvastam múlt pénteken:
A bal (és csatlós ideológusa) ötven év óta úgy tudja, rendben csak az van, ha ő gyakorolja a politikai hatalmat.
Ehhez képest, ha a jobboldal győz, azt valamiféle megszüntetendő rendetlenségnek érzékeli, és addig csahol, szűköl, vinnyog és támad, ameddig a szerinte egyetlen elképzelhető rendhez, saját agressziójához vissza nem térhet.
Hát így nem lehet demokráciát építeni.
Még szűkebb környezetem sem érti, hogy miért kapcsolom ki a tévét, tekerem el a rádiót, ha Gyurcs.-t meghallom.
Azért, mert tanúja voltam számos alkalommal, hogy OV-t olyan mértékig lekutyázta, hogy az már az ember rongálásának számít. OV lassú gyilkosának tekintem. Ez engem olyannyira felbőszít, hogy egészen addig egyetlen szavára sem vagyok kíváncsi, ameddig sűrűn és éppoly nagy nyilvánosság előtt bocsánatot nem kér tőle gazember rágalmaiért. Ameddig élek, soha nem fogom meghallgatni, sem olvasni locsogását. Nem gyűlölködöm rá, de meghallgatni nem vagyok hajlandó.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr925167232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása