Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.05.17. 09:07 emmausz

Tegnap negatív csúcsot állítottam fel. Sajnos, a nemzetközi  hitelesítés elmaradt, ezért nem kerülhetett be a Guinness-rekordok közé. Aquincumból az újpesti Árpád útig az út autóval több mint két és fél óráig tartott. 5-kor indultam és háromnegyed nyolcra értem célba. Hogy értsd, miről van szó, gyalog 20 perc alatt át lehet menni a hídon. Normális forgalmi körülmények között az Árpád-hidat érintve kb. 10 perccel kell számolni kocsival. Tehát fele ennyi idő alatt Bécsig lehet autózni, nem pedig tíz km-t.  De hát hol vannak itt normális körülmények. Ki kell mondanom: Töketlen a főváros vezetése. A Váci út kifelé az Árpád útnál egy sávra szűkíttetett. Három sávban araszolgattunk odáig, csigatempóban. Szemben gyér forgalom jött 3 sávban. Ha bolhányi agya volna az illetékeseknek, egy sávot rég áttereltek volna az arányos terhelés miatt. Így van ez autópálya-javításkor. De hát ehhez kell egy minimális kéregállomány. Ne tudjátok meg, az ezernyi bűzgyártó eszközből milyen vegyületek keveredtek a levegőbe. Ebben fuldokolt mindenki, aki részese volt ennek a gyilkos merényletnek.
Eljátszom a gondolattal: Netán egy szociológiai felmérés áldozatai voltunk ott együtt, mely azt kívánta megtudni, mekkora a birka nép tűrőképessége. Engem meglepett, milyen sokan milyen jól elvoltak a céltalan ődöngéssel.
Pozitív viszont, hogy senki nem gondolt ennyire ellehetetlenült forgalmi helyzetre, viszont arra igen, hogy baleset érhetett. Mind a két „végállomás” keresésemre indult telefonice. A fogadó kezdte, de otthon is érdeklődtek a rendőrség és mentők számait hívva. A tűzoltókat ezúttal nem. Ez a szolidaritás azért valami. Pedig nem is gyufáért mentem le.
Annyi előnye is keletkezett a dolognak, hogy jobb helyre álltam a kocsival, nem a kukatároló szájába, ahol korábban útban voltam. Érdekes tapasztalatként írom ide, hogy felforrt vizű autókkal nem találkoztam. Minden Skoda kiállt már a forgalomból? Valamikor ezeknek rendre felforrt a vizük, külön dugót okozva a dugón belül. Ma már sokkal jobb kocsik álldogálnak az úton, mint régen. Külön basszuskiemelőnek kell gondoskodni arról, hogy a motorzaj helyett valami károsítsa a sofőrök fülét. S mert akkora légszennyezés sincs, mint a kétüteműek idején, ezt a helybenjárás kipufogógáz-többletével kompenzálják. Csak azért gondoltam mindezt képernyőre vetni, hogy bizonyítsam, nincs semmi új a nap alatt. 
Mindszenty Józsefről esett szó ma az asztalnál. Engem régóta foglalkoztat az egyik felkapott mondása körül kialakult akció: Kb. így hangzik: ha egymillió  magyar imádkozik, nem féltem az országot. A gondolat terjesztői  regisztrálják a bejelentkező imádkozókat. Már több mint 900 000-en  vannak. Úgy vélem, hogy a népszámláláskori adatok bizonyítják, hogy többmillió ember vallásos. 5 milliónál is több. Bármibe lefogadom, hogy régóta több mint egymillió ember imádkozik az országban, ha ezen azt szabad értenem, hogy Istenhez fordul szavaival, gondolataival, és Nála elidőz.
Ha ez volna a kritérium, már most sem félteném az országot. Törekszem is nem félteni. Inkább szolgálnám, ahogy tőlem telik. Mindenesetre próbálom elképzelni, most regisztrálják az egymilliomodik imádkozót. Mi van akkor? Kitüntetik őt? És mi van utána? A többi már ne imádkozzon? Imádkozzon, de a regisztrálást abbahagyják? Hogy lehet ilyen módon gondolkozni az Istennel való kapcsolatot illető témáról? Nem kellene ellépni innen? S inkább modellálni annak a szépségét, amit az ima lehetősége jelent? Valahogyan megköszönve Istennek, hogy Atyának szólíthatjuk, hogy teljes nyíltsággal fordulhatunk hozzá minden ügyünkben. Hogy hajunk szálát számon tartja, hogy gondunkat viseli. Hogy minden egyebet megad annak, aki az Ő országát keresi. Mi kell még nekünk? VW-passat? Sikeres karrier? Társadalmi talmi elismerés? Kitüntetések? Nem fogunk ezekből soha kinőni? Az Isten áldjon meg bennünket! 
Isten nem egymillió magyart hív, hanem tiztenötmilliót. Nemde mindegyiknek kell hozzá fordulni. Ne korlátozzuk hát Istent, se a báránykákat statisztikával.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr695167248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása