Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.05.19. 09:58 emmausz

Bloggom-bloggom, mondd meg nékem,
ki legdagibb e vidéken?
Te vagy az!
Éééén-e? Nahát, büdös blogja a világnak, ezt a szemtelenséget! A fene egyen meg ... igazad van!
Magambamélyedek. Mélyem azt diktálja, hogy most a második fokozat következik.
Nem tudod, ugye, mi volt az első?
Kb. húsz éve következett be, hogy abbahagytam a dohányzást.
Most tehát következik a második fokozat:  Abbahagyom az evést is.
Módszer: Megkérdezem becsületesen magamtól: Éhes vagyok-e. Ha nem, ha telített a szatyor, nincs okom rakni bele. Ha azt jelzi, hogy üres, megkísérelek könnyűket beletenni.
- Pasta basta. (olasz, azt jelenti: - tésztából elég.)
- Ez azt jelenti, nem kenyerezek, kevés húst szeretnék enni,  inkább gyümölcsöt, tejtermékeket, főzelékeket.
- Ez azt jelenti, hogy saját módszeremet magamon kell megpróbálnom. Ennek lényege: Virtuális műtétet hajtottak végre rajtam. Kidobták gyomrom kétharmadát, a maradék hamar tele van, nem fér bele több. Mert az már az orromon jön ki. Ezt kell bemesélnem magamnak, s nem azt, hogy a fél hűtőt meg kell ennem, mert megromlik. Romoljon meg, száradjon össze, penészedjen meg. Számít? Nem számít.
- Ez azt jelenti, hogy „bevarrattam a számat”, s csak szívószálnyi lyukat hagytam, hogy leveket ihassak.
Ma van május 19. Június 19-én visszatérek rá, belefulladtam-e az ételekbe, avagy sikerült a 2. fokozat-manőver. Addig szíves türelmedet kérem, kedves olvasó, és a te türelmedet is kajával-piával eddig elárasztott testem–kiszolgálószemélyzetem. Szertetnélek szeretni, mert te is én vagyok.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr485167250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása