Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2017.06.24. 05:56 emmausz

Mikrokörnyezet

Kinek mi... Amíg az ember dolgozik, addig az egy időben HÉV-re várakozók, az azonos útvonalon gyalogolók, a munkatársak stb. jelentik a mikrokörnyezetet saját családján, rokonságán kívül.  Amikor nyugdíjassá lesz, változik a helyzet.
Akikkel naponta találkozik a misén,
akik kutyájukat sétáltatják naponta a környéken,
akik kint napoznak az erkélyükön vagy éppen a füstöt eregetik cigarettájukból,
akik a lépcsőházat takarítják,
akik az előkertet gondozzák,
akik az erkélyük tartóelemeit szét, majd átfestés után összeszerelik, 
akik az utcán parkolnak,
akik unokájukat, gyermekeiket a közeli játszótérre viszik várat építeni, homokozni, hintázni, csúszdázni, vízben pocskolni, fogócskázni, darazsaktól tartani, ezek is bővítik a képet.

Tegnap egy fiatalasszonyra figyeltem fel, aki a hőségben rövid időre kihozta erkélyükre kicsi újszülött gyermekét egyet szusszanni? Talán. Nekem az volt a benyomásom, hogy meg akarta neki mutatni az utcát, az autókat és egyáltalán mindent, ami ott látható. No és meg akarta mutatni nekünk újszülöttjét. Kettősüket.
Hasonlót láttam a játszótér mellett is. Egy fiatalasszony fekete ruhában, ölében viszi kiscsoportos fiát, aki láthatóan csüng anyján. Simogatja nyakát, szól hozzá.. A mama tán válaszol, tán nem. Nem tudom megítélni a távolság miatt.. Elszakadt a köldökzsinór, de a szoros kötődés megmaradt. Laza szimbiózis.
Idilli kettős.
Ízelítő a Róm 6. f.-ből:
A keresztség Krisztus életében részesít
...Ha meghaltunk a bűnnek, hogyan élhetnénk tovább benne? ...akik Krisztus Jézusban megkeresztelkedtünk, az ő halálában keresztelkedtünk meg. ... Ahogy Krisztus feltámadt a halálból, úgy mi is ... ha halálában egybenőttünk vele, úgy a feltámadásában is. ... ne szolgáljunk többé a bűnnek... Ha Krisztussal meghaltunk, vele együtt élni fogunk. ...aki él, az Istennek él... adjátok magatokat Isten szolgálatára, tagjaitokat ... szenteljétek Istennek. A bűn nem uralkodik rajtatok, mert nem a törvény alá vetve éltek, hanem a kegyelemben. Mi következik ebből? az engedelmesség megigazulást eredményez... adjátok most tagjaitokat az igazság szolgálatára, a megszentelődésre... a bűn szolgálatának ... a vége a halál. Most azonban ... Isten szolgái lettetek. Gyümölcsötök a megszentelődés, célotok az örök élet. Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka azonban az örök élet Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. Közöm. Nem szolgálhatunk két úrnak, az Istennek és a Mammonnak. Nem szolgálhatjuk a bűnt, és Krisztust. Az üdvösség forrása Krisztus kegyelme, ingyenes ajándéka.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr112617155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.