Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.26. 05:20 emmausz

Meglepetés

Az ember életében akadnak olyan dolgok, amelyek korábban nem fordultak vele elő. Ha már  ritkulnak is, de vannak ilyenek.
Olyan megesett már, hogy fényképeimből szeretteim kiállítást szerveztek, a jobb fotókhoz hozzárendelve egy-egy bennem megfogalmazódott gondolatot, imát stb.
Olyan is volt már, hogy indultam fotópályázaton, és nem nyertem.
Olyan is akadt, hogy a helytörténeti jellegű képeim sok lájkot kaptak, s egyeseket más FB-oldalra applikáltak, mert ott is volt aktualitásuk.
Előfordult, hogy egy képemet használva valaki tovább gondolta a témát, és valamilyen formában megfestette.
Olyan viszont eddig sose fordult elő, hogy a helyi tájról készült fotóm barátunkat megihlette, és belőle képzőművészeti alkotást kívánt készíteni. Ez a napokban történt, és ma kaptam meg a fotóról készült 30x40-es pasztellképről készült fotót. De bonyolult!
Mivel feleség már régóta kérlelte őt, hogy készítsen neki egy pasztellképet, ígérvénye van rá, hogy a ma készültet meg fogja kapni.
Mivel az eredeti kép az ablakunkból látszó természetet mutatja, lombját hullató fákkal, bokrokkal, és mivel a közelmúltban lefényképezett bokrok azóta tarlott képüket mutatják, az ablak mellé fogjuk rakni a pasztellképet, hogy visszaszínesedjen a táj a tavasz megérkeztéig.
Még meg kell beszélni, hogy hogyan juthatunk az alkotáshoz.
***
Tegnap, 89 éves korában meghalt Fats Domino, aki a rhithm and blues meghatározó jelensége volt. R. I. P.
Ízelítő a 3. János-levélből:
Bevezetés
Én, „az Öreg”, kedves Gájuszomnak, … légy egészséges testben, lélekben.

Gájusz dicsérete
…Kedvesem, te helyes magatartást tanúsítasz a testvérek iránt, kivált az idegenek iránt … ezeket az embereket nekünk kell befogadnunk, hogy munkatársaik legyünk az Igazság szolgálatában.

Diotrefész megrovása
Diotrefész… mindent összefecseg rólunk… a testvéreket… kitiltja az egyházból. Kedvesem, a jót utánozd. Aki a jót teszi, az Istentől van, aki a rosszat teszi, az nem látta az Istent.

Demetriusz ajánlása
Demetriusz mellett mindenki, mi is tanúskodunk, és te tudod, hogy igaz a tanúságunk.

Befejezés
…Remélem, hogy rövidesen …élőszóval beszélgetünk. Béke veled! Üdvözölnek barátaid. Közöm. Rövid és homályos levél ez. Nem ismerjük sem Gájuszt, aki befogadja az arra érdemes idegeneket, sem Diotrefészt, aki a szomszéd közösség elöljárójaként szétrombolná, ami addig szervesült, sem a hih4etőleg karizmatikus Demetriuszt. Érdemes volna utánanézni, hogy miért is került a kanonizált könyvek közé. Mindenesetre felhívja a figyelmet arra, hogy az egyháznak arccal a hithirdetés felé kell irányulnia, és szeretettel fogadni azokat, akiben megvan az affinitás a jószándékú elfogadásra. Érdekes, hogy D.-t is kedvesemnek szólítja, meg akarja változtatni, ha jól értem.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1613086314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása