Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.01.25. 17:02 emmausz

Érdekes könyv

Befejeztem M. Hesemann könyvének olvasását (Fatima titkai).  A hosszú elemzés meglehetősen diffúz, mindenesetre számos érdekes epizódot tartalmaz az elmúlt századok világpolitikai történéseit illetően.
Szerinte Sztálin nyerte a II. Vh.-t. Minden az ő szájízének megfelelően alakult. Többek között ő beszélte rá a szövetségeseket Drezda terrorbombázására.
Kitér Raszputyin életére és különös halálára. A rossz életű sztarecet rávették egy lakomára, ott megmérgezték, de a sok embernek is elegendő ciántól sem halt meg, sőt felélénkült. Majd revolverrel szíven lőtték. Ő magához tért, menekült, s közben még két lövést kapott és élt túl. Ekkor a zajló Néva jégtáblái alá suvasztották, ahol végül is megfulladt.      
Leír egy jelenést, (Akita, Japán), könnyező Mária-szobor utal a fenyegető veszélyre, ami be is következik. Fukusima atomerőműve megsérül, s kétszer annyi radioaktív szennyezés keletkezik (folyik a Csendes-óceánba), mint a csernobili baleset alkalmával.   
Leírja részletesen a mexikói guadalupei Mária-kép keletkezéstörténetét, egy ponchóra vetülő Mária-kép természetfeletti tulajdonságait.
Kitér arra, hogy egy ukrán 2000 fős faluban (Hrusiv), szintén Mária-jelenés történt. Az ukránok feladatul kapták az oroszok megtérítését.
La Salette is szerepel a leírásokban, erős kritika hangzik el Franciaország elkereszténytelenedése miatt. Szól Lourdesről, szól a párizsi Lebouré Katalinról, de nem szól Medjugorjéról. Nem tudom, hogy mi az oka? Lehet, hogy a témája olyannyira sok szálon fut, hogy már csak terjedelmi okokból is kerüli a kitérőket.
Mindent összegezve, amit a fatimai történésekről tudni lehet, azt csokorba fogja és kellő részletességgel tárgyalja.
Mint megjegyeztem már, mi földhöz ragadtan nézzük a történelmet, M. H. pedig megpróbálja az eseményeket az Isten tervei szemszögéből láttatni. Ez rendkívül bonyolult, és nem is látunk tisztán, hogy is tehetnének – békaperspektívából szemlélve azt, ami amonnan mintegy „Deus ex machina” – látszik.
***
L. (6) szülinapra kapott egy mikroszkópot. Nagyon örül neki. Mondom, nézzétek meg egy v.hagyma hártyáját  kinagyítva. Ezzel váltunk el egymástól. T.nek mesélem: Régen volt: Piaristák. Biológia óra vége, Sz, a biosz-tanár még beállít egy metszetet, s kéri, hogy a szünetre kitóduló diákok nézzenek bele a mikroszkópba. Mindenki be van sózva, mindenki tízóraizna. Gyorsan elvonulnak a látványosság előtt, s sietnek tovább. Utóbb Sz. tanár is belenéz a tubusba, és csendesen megjegyzi: hülyék. A tárgy elmozdult, a képen nem látszott semmi, de senki se reklamált miatta.
Hiszen kicsöngettek.       
 
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8813603339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.