Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG

Utolsó kommentek

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Klári Bodó: T. Ákos egyszer azt mondta, hogy átadja az írásait a Széchényi Könyvtár kézirattárának. Nem tudom, létezik-e még ez a szolgáltatás és tényleg ott vannak-e az ő kéziratban maradt munkái. Kutatójeggye... (2018.08.03. 16:18) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél előbb, jobb egészségben! (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét - tehát ha még tovább beszélne az itteni műsorvezető, akkor azt is meg kellene várnia. Persze előz... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • Utolsó 20

2018.03.02. 10:08 emmausz

Idegen tollakkal

A Fb-on találtam 65 nyelvgyötrőt. A szellemesebbekből szemelgettem.
- Egyszer egy pici pocakos pocok pocakon pöckölt egy pici pocakos pockot, mire a pocakon pöckölt pici pocakos pocok pocakon pöckölte az pocakpöckölő pici pocakos pocok pici pockát.
- Nem minden fajta szarka farka tarkabarka, csak a tarkabarka farkú szarkafajta farka tarkabarka, ha ellenben minden fajta szarka farka tarkabarka, akkor minden szarkafajta tarkabarka-farkú szarkafajta.
- Jamaica a jamaikaiaké.
- Cirkuszi csibecombcsont.
- A pap és a pék két képet kap. Kár, hogy mindkét kép kék.
- A kövér kuvik a vak kivi kovakövére kíváncsi.
- Luxusmoszkvicskisbusz-slusszkulcs.
- Lám, a láma-mama nem áll a málha alá ma.
- Sztreccs strucc cucc.
- Láttam szőrös hörcsögöt. Éppen szörpöt szörcsögött. Ha a hörcsög szörpöt szörcsög, rátörnek a hörcsög görcsök.
- Peckes cickány-fickó picike kocka-vacka.
- Bent sincs kuncsaft, künn sincs kuncsaft. Boltban pang, csőd csüng, koccintsunk csak!
- Kicsi Tibi triciklizik iciri piciri triciklin.
***
…és a Tömörkénytől tegnap olvasottak közül néhány:
- Komoly ember ez a Jóska bácsi. Azok közé tartozik, akikről azt mondják, hogy ha nevetni akarnak, fölmennek a padlásra, hogy nevetésüket ne lássa senki. Van ilyen. A komolyság látszatát fenn kell tartani, mert különben mi lesz?
- Csirke? Azt szokás rá mondani, hogy a paraszt csak akkor eszi, ha vagy a csirke beteg, vagy a paraszt. Egy jó húsleves a betegnek valóban jót tesz. A beteg baromfi pedig a többit is megbetegíthetné. Ma már biztos tömegesen elpusztítják a beteg csirkét, hiába ártalmatlan az emberre. Félnek a járványtól a hatalmas farmokon. 
- Abban az időben teljes gondolatszabadság volt engedélyezve a hadseregben, csak épphogy kimondani nem volt szabad, hogy mit gondol az ember. A XX. sz. közepén így módosult: Szabad ember szabad országban azt mond, amit szabad. A demokrácia, amely szerintem igen elvont fogalom, világszerte csak töredékesen valósul meg. A téma önmagában is meghaladná a poszt méreteit.
- A pókok nem szaporodnak nagyon. Lehet, hogy a pókság ésszel élő társadalom, s nem termel több fogyasztót, mint amennyinek a részére a pincében élelem kínálkozik. Az állatvilágban tapasztalható a szaporodás harmóniája. Gondoskodnak róla a ragadozók, ám sokszor maga a faj. Ausztráliában él az a nyúl, amely magzatja visszafejlődik, ha nem állnak rendelkezésre kellő életkörülmények. Az emberiség fékevesztett szaporodása elgondolkoztató. Hamar megduplázódik a föld népessége. Felelős gondolkodás és ösztönösség néznek egymással farkasszemet. Írnom se kell, hogy e téma kifejtése is meghaladja a poszt lehetőségeit. Könyvtárnyi gondolatot kellene ütköztetni.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4513709584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.