Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG

Utolsó kommentek

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Klári Bodó: T. Ákos egyszer azt mondta, hogy átadja az írásait a Széchényi Könyvtár kézirattárának. Nem tudom, létezik-e még ez a szolgáltatás és tényleg ott vannak-e az ő kéziratban maradt munkái. Kutatójeggye... (2018.08.03. 16:18) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél előbb, jobb egészségben! (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét - tehát ha még tovább beszélne az itteni műsorvezető, akkor azt is meg kellene várnia. Persze előz... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • Utolsó 20

2018.03.11. 10:14 emmausz

Amivel még tartozom…

gigolvasva az 1800-as évek elején keletkezett hatkötetnyi üzenetet, amely az elvilágiasodás ellensúlyozására keletkezett egy apáca, Emmerick Katalin (és egy költő, aki öt éven keresztül jegyzetelte) jóvoltából, tartozom elmondani tőmondatokban, hogy miért olyan fontos korunkban ez a Jézus életét halálát és feltámadását részletező munka.
Az egyik meglepő üzenete:
- Jézust úgy megkínozták, hogy a kortársak közül sokan elszörnyedtek láttán. Isteni megerősítés nélkül a felébe is belehalt volna. Tehát mintegy két emberre való gyötrelmet zúdítottak rá. 
- A fentiek ellenére higgadt és korrekt válaszokat ad Pilátusnak. Megsiratja a vesztébe rohanó Jeruzsálemet, a kereszten anyjához és Jánoshoz szól életüket meghatározott mederbe terelve.
- A hatalmas természeti és term. feletti történések hatására igen sokan magukba szállnak, követőivé lesznek.    
- A halotti leple kirajzolta testvonásait, miközben a közbülső gyolcsok fehérek maradtak.
- A jelenéseket leíró költő megjegyzi: „Ha nem tévedek, hallottam, hogy Lucifert Krisztus után 2000 előtt 50 vagy 60 évvel egy időre szabadon kell engedni... Tehát néhány más gonosz lelket büntetésül vagy kísértésül a mi korunkban (19. sz. eleje!), másokat később engednek szabadon.” Akárhogy is, visszanézve a XX. sz. történelmét, elgondolkoztató megjegyzés.
- Szent II. János Pál E. K.-t boldoggá avatta. Volt oka rá.
- Ugyancsak Karol Wojtyla egy látomást osztott meg arról, hogy kemény invázió éri Európát, amely nagyon meg fogja gyötörni. Javasolja, hogy térjen vissza földrészünk keresztény gyökereihez, ha el akarja kerülni, hogy mások uralkodjanak felette.          
Felmerül a kérdés, hogy túl vagyunk-e a rosszon? És ha nem meddig fog tartani?
Hasonlatossága miatt ide citálok egy a piarista gimiben jó ötven éve előfordult esetet.
A matematikatanár P. Pogány: - Mától kezdve statárium! Ordítani fogok. Spalettákat becsukni!
Bátor diák: - Tanár úr! Meddig???
P. Pogány: - AMEDDIG ÉN AKAROM!!!  
Ez csak egy rossz hasonlat. Mégis felmerül az emberben: Meddig még?
***
J. hallgatja a Kat. rádiót. Bemondják, hogy nyertem egy könyvet. Jééé. Az esélytelenség nyugalmával csakugyan beküldtem egy nyelvi rejtvény megfejtését, aztán meg is feledkeztem róla. Most meg...     

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2213730612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.