Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.03.27. 12:33 emmausz

Normális???

Búcsú Tömörkény 7. novelláskötetétől (Kraszniki csata)
- …mikor kérdik Téli Mihályt, hogy miért kuruzsol, egy bibliabeli ember méltóságával lép előre, és meggyőződéssel mondja: Földöntúli hatalmam van az gyógyításhon…
Mit mondjak? Ma a kuruzslók reneszánszukat élik. Tele van velük a tévé, a FB, az internet.

- Képes nyelv a magyar, mondta François. Igaza volt. Két példa TI.-tól: olyan feledékeny természetű ember ez a Baráczius, hogy már egyszer föl is ült a kocsiba, s csak azután vette észre, hogy a ló még az istállóban van. Másutt: …kend még ilyent nem látott (csatában szerzett sérülések) amióta közfal van az orrában…
-
Tömör fogalmazás: …bejön egy ember boton. Nézi egy katona a lábát, kérdezvén: -Ott szörözte?
Azt mondja a sánta: – Nem Pestön.
– Pestön?
– Hát, ezt a fát , amit a lábam helyött adtak, már Pestön szöröztem. Az igazi lábam csak elvesztöttem az Uzsoknál, ott nem szöröztem én más egyebet.
Még egy tömör mondat: - Aki kutyát bottal köll a nyúl után kergetni, annak a fogtábúl úgyse öszünk. 
És egy költői szépségű: Fahegyben a nap. Bíbora átszilánkol a faágak között, s egy jólelkű öregember nevetésével csókolja körül a fehér tanyafalakat.
- Egy elszerencsétlenedésre álló csizmavásár közben a vevő (Pál) a csizmadiához, aki rendre túlbeszéli Pál csizmafitymáló érveit: - Ilyen normális embörrel nem beszélök!

***
Műtétemet elhalasztották két héttel.
Ugye a spot-jelölést vállaló orvos megbetegedett. Valamikorra elhalasztva ez a beavatkozás.
A laparoszkópos műtétet vállaló orvos elmondja, hogy eltört a térde, és ha nincs jelölés, egyébként se vágnak a műtétbe. Halasszuk el két héttel. Akkor se ő fogja végezni, mert két hónapig nem állhat a lábára.     
Mire hazaérek, megjön az értesítés, hogy holnap alkalmas időpontot találtak a jelölésre, felőlük tehát végezhetnék akár nagycsütörtökön a lapor.-t. Felőlem meg nem.
Holnap reggel tehát spot-jelölés a négy napja tartó folyamatos koplalás után.
A többit húsvét után meglátjuk.
Haszon: A jan. elejei súlyomhoz képest jó 12 kg-mal soványabb lettem.
***
Plasztikkártyáim.
Reggel tankolok. Nem találom a bankkártyámat, kp-val fizetek. Felülök a HÉV-re a Kútvölgyi kórházba igyekezvén. Még egy keresés, és nincs meg a kártya. Belsőzsebem egyikébe nyúlok a mobil után, hogy felhívjam T.-t, keresse, tán a kék ingem zsebébe raktam vásárlás után. Nyúlok a mobilért, de a kártyával együtt húzom ki zsebemből a mobilt. Ja, rövid imát küldtem az ég felé, hogy oldja meg rejtélyemet. És 10 sec alatt megoldódott. Hála.
Hazafelé a buszra várok. Itt a személyi ig.-t kell felmutatni. De nem az akad a kezembe. Először a TAJ-kártyát találom kivenni, majd a pontgyűjtő másikat, utána a bankkártyát, negyedszerre a SZIG-et. Hallgatok.
Ilyen normális embörrel nem beszélök!

           


2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7313783502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.03.27. 13:02:44

:(( ezt a halasztódó beavatkozás okán tettem ide.

emmausz 2018.03.27. 14:50:23

Kicsit utal a képzettek távozása nyomán keletkezett űrre. Ha a tendencia felerősödne, jaj volna nekünk. Kiírhatnánk, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt.