Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG

Utolsó kommentek

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Klári Bodó: T. Ákos egyszer azt mondta, hogy átadja az írásait a Széchényi Könyvtár kézirattárának. Nem tudom, létezik-e még ez a szolgáltatás és tényleg ott vannak-e az ő kéziratban maradt munkái. Kutatójeggye... (2018.08.03. 16:18) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél előbb, jobb egészségben! (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét - tehát ha még tovább beszélne az itteni műsorvezető, akkor azt is meg kellene várnia. Persze előz... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • Utolsó 20

2018.04.03. 11:28 emmausz

Békétlen világ

Elkezdtem Szolzsenyicinnek A GULAG-szigetcsoport c. munkáját olvasni.  Az első kötet kétharmadánál tartva elgondolkoztam rajta, hogy az orosz valóság ilyen részletező leírását érdemes-e mindenestül végigszenvedni a terjedelmes lábjegyzetekkel együtt.
Még gondolkozom a folytatáson.
A vörösök nekimennek mindenkinek.
Áruló és szabotáló
minden vallás,
minden véleményt megfogalmazó,
minden nemzetiséghez tartozó,
minden fehér, utóbb
minden vörös,
minden katona(tiszt),
minden vörös is.
Milliónyi életet olt ki a társadalmi méretekre kiszélesített téboly.  

Egy példa a sokszerű módszerre.
A Volga-vidéki éhínséget a pravoszláv egyház kincseivel kívánják enyhíteni.
A lózung: Etessék csak a papok a Volga-vidéket! Azért keresztények! Azért jámborok!

1. Ha nemet mondanak – nyakukba varrjuk az egész éhínséget s lesújtunk az egyházra;
2. ha belemennek – tisztára söpörjük a templomokat;
3. akár így, akár úgy, feltöltjük valutakészleteinket.  
A tárgyalások engedékenyen indulnak. Kérik a papok támogatását., akik mg is ígérik. Ekkor a bolsevikok egyoldalúan bekeményítenek. Minden templomi kincset kisajátítani az éhezők javára!
Ám bizonyos tárgyak beolvasztása szentségtörésnek számít. A pátriárka tiltakozik, megölik. Megindul az egyháziak elleni gyilkolászás, pontosabban egy újabb hulláma indul el, hiszen sokukat már korábban kiirtották, likvidálták, sokakat meghurcoltak, megkínoztak.

Ide vezetett Sztálin elmebaja, gőgje, üldözési mániája. 
Hány Sztálin garázdálkodik mindmáig világszerte, hány tevékenykedik szabadlábon, hány harsogja szemérmetlenül: Megveszlek kilóra!

Nem kellene, hogy így legyen!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2413802244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.