Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.04.04. 09:47 emmausz

Mostanában…

„Doktor Kotász, Pelikán József vagyok, engem kellene felakasztani” – motoz a fülemben Kállai Ferenc hangján és hangsúlyával (A tanú c. film egyik epizódja). Nem egészen ok nélkül. Keresem sebészorvosomat: előzetes megbeszélés időpontját szeretném vele egyeztetni. Egyszer már sikerült utolérnem. Akkor abban maradtunk, hogy később csörgessek rá. Rácsörgettem. Üzenetrögzítőn volt a mobilja. Majd hihetőleg ő keresett, mert kicsengett a mobil. Megpróbáltam felhívni. Már újra üzenetrögzítőre volt kapcsolva. Majd újra megpróbálom. Jó lenne vele még műtét előtt beszélni. Volna néhány kérdésem hozzá. Pl. hogy a beavatkozás átlagban hány nap kórházi ottlétet igényel. Pl. hogy miféle diétát kell kövessek, és meddig. Van egy ebédmeghívásunk. Ne kacérkodjak azzal, hogy emésztésileg addigra rendben leszek? Stb. Konkretizálni kellene a 12.-i megjelenés időpontját, feltételeit.
*** 
Kérdés, hogy lehet-e még az öregkori teljes eltökösülést fokozni? Ezt olvasom Deskénél:
„A Klubban [Lukács-uszoda] B. bácsi kikerekedett szemmel kiabál, hogy az a rohadt Orbán 264 milliárdot lopott össze, a negyedik leggazdagabb ember az országban, ő ezt saját maga a televízióban hallotta, és hogy 500 ezer orvos ment ki Nyugatra, és másik négyszázezer adta be a kérelmét...”
Elég, elég, elég volt! béke, béke, béke, béke már! Legyen vége már! – sikoltom Babitsot szabadon idézve. Hatalmas a felhajtás a parlamenti választás előtt. De már mióta? Egy laza éve? Régóta tudom, hogyan fogok szavazni. Más is tudja. Még mindig négyet kell aludni a voksolásig. Minek? Azonnal el lehetne dönteni a politikai választás ügyét. Én régóta dolgoznék azon, hogy interneten lehessen voksolni. Mindenki nyomja meg a gombot, ikszeljen elektronikusan a kurzor megfelelő mozgatásával, és megjelölvén a neki tetsző pártot, képviselőt már nyomhat is egy entert. Ha petíciót alá lehet írni érvényesen számítástechnikai módon, a voksolást is tudni kellene hasonló módon rendezni. Ha egyszer pártokra kell szavazni, és nem szakértő kormányt kialakítani.    
Mindenesetre nagyon elegem van a sárdobálásokból. A gyűlöletet olvasom ki a többségükből. Gyűlöletet, amely azt is tönkreteszi, akitől származik, és azokat is, akikre hat.
Tényleg elég volt!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2713809016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2018.04.05. 12:58:13

hát képzeld, én még mindig nem tudom, hogy ki(k)re fogok (fogjak?) szavazni...csak azt , hogy fogok... de a gyülölködésből nekem is abszolút elegem van, de minden oldalról! úgyhogy ez csak megneheziti a helyzetet

emmausz 2018.04.05. 14:11:36

Valahogy dönteni jobb, mint sehogyan se dönteni. :)
üdv mik
süti beállítások módosítása