Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.04.09. 09:35 emmausz

Nehéz szülés után

Bevallom, nem sokat aludtunk. Éjjel fél egyig a parlamenti választás kimenetelével voltunk elfoglalva, engem pedig reggel már fél hatkor kidobott az ágy. Közben az igazak álmát aludtam, mélyen, zavartalanul. Késő este meghallgattam az ellenzéki vezetők értékelését (is), akik egyetértettek abban, hogy vesztettek. Szinte mindegyikük említette, hogy a munkát folytatniuk kell, türelmesebben kell felvilágosítani a népet arról, hogy mit tartson jónak. Ez azért meglepő.
Hát nem voksolt a nép arról, hogy számára mi felel meg? Miért nem mindjárt a népet akarják lecserélni?
Alig érthető ez a makacsság.
Mindegy.
Valamelyik elemző megjegyezte, hogy az internetes tanácsadásért felelősség terheli azokat a külföldieket, akik kívülről bele akartak piszkálni a csak ránk tartozó ügyekbe. (Vö. tegnapi posztom észrevétele.)
Valamennyire örülök annak is, hogy hasonló módon gondolkoznak elemzők, mint én, noha soha nem beszéltünk össze. Csókay prof. fontosnak tartaná, hogy a kormány kérjen bocsánatot azokért az intézkedésekért, amelyekben vétkesnek érezte magát. Igen, ez a gesztus szükséges.
Ami a jövőt illeti: nem lesz sétagalopp, de nem is számít arra senki.
Nekem a politikai helyzet a Honfoglalás c. tévéjátékot idézte meg. Abban indítanak az ellenfelek egymás ellen vártámadást. Hol sikerül ledönteni egy-egy bástyát, hol nem.
Van abban valami, hogy a V4-ek a zsidó-keresztény kultúra Európájának utolsó végvárai, bástyáikkal együtt.
Adja Isten, hogy ne sikerüljenek a folyamatos vártámadások, és a bástyák továbbra is szilárdan álljanak a helyükön.
Ha Párizs megér egy misét,
ez az ország,
ez a régió,
ez a földrész is megér … sőt többet is.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr313819914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása