Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG

Utolsó kommentek

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Klári Bodó: T. Ákos egyszer azt mondta, hogy átadja az írásait a Széchényi Könyvtár kézirattárának. Nem tudom, létezik-e még ez a szolgáltatás és tényleg ott vannak-e az ő kéziratban maradt munkái. Kutatójeggye... (2018.08.03. 16:18) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél előbb, jobb egészségben! (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét - tehát ha még tovább beszélne az itteni műsorvezető, akkor azt is meg kellene várnia. Persze előz... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • Utolsó 20

2018.04.09. 09:35 emmausz

Nehéz szülés után

Bevallom, nem sokat aludtunk. Éjjel fél egyig a parlamenti választás kimenetelével voltunk elfoglalva, engem pedig reggel már fél hatkor kidobott az ágy. Közben az igazak álmát aludtam, mélyen, zavartalanul. Késő este meghallgattam az ellenzéki vezetők értékelését (is), akik egyetértettek abban, hogy vesztettek. Szinte mindegyikük említette, hogy a munkát folytatniuk kell, türelmesebben kell felvilágosítani a népet arról, hogy mit tartson jónak. Ez azért meglepő.
Hát nem voksolt a nép arról, hogy számára mi felel meg? Miért nem mindjárt a népet akarják lecserélni?
Alig érthető ez a makacsság.
Mindegy.
Valamelyik elemző megjegyezte, hogy az internetes tanácsadásért felelősség terheli azokat a külföldieket, akik kívülről bele akartak piszkálni a csak ránk tartozó ügyekbe. (Vö. tegnapi posztom észrevétele.)
Valamennyire örülök annak is, hogy hasonló módon gondolkoznak elemzők, mint én, noha soha nem beszéltünk össze. Csókay prof. fontosnak tartaná, hogy a kormány kérjen bocsánatot azokért az intézkedésekért, amelyekben vétkesnek érezte magát. Igen, ez a gesztus szükséges.
Ami a jövőt illeti: nem lesz sétagalopp, de nem is számít arra senki.
Nekem a politikai helyzet a Honfoglalás c. tévéjátékot idézte meg. Abban indítanak az ellenfelek egymás ellen vártámadást. Hol sikerül ledönteni egy-egy bástyát, hol nem.
Van abban valami, hogy a V4-ek a zsidó-keresztény kultúra Európájának utolsó végvárai, bástyáikkal együtt.
Adja Isten, hogy ne sikerüljenek a folyamatos vártámadások, és a bástyák továbbra is szilárdan álljanak a helyükön.
Ha Párizs megér egy misét,
ez az ország,
ez a régió,
ez a földrész is megér … sőt többet is.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1613819914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.