Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?
 • gond/ol/a: de épp a rettenetességek feldolgozása motivációjában látott valami majdnem rettenetest (emberi gya... (2018.05.30. 14:15) Még egyszer GULAG

Utolsó kommentek

 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Klári Bodó: T. Ákos egyszer azt mondta, hogy átadja az írásait a Széchényi Könyvtár kézirattárának. Nem tudom, létezik-e még ez a szolgáltatás és tényleg ott vannak-e az ő kéziratban maradt munkái. Kutatójeggye... (2018.08.03. 16:18) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél előbb, jobb egészségben! (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét - tehát ha még tovább beszélne az itteni műsorvezető, akkor azt is meg kellene várnia. Persze előz... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • Utolsó 20

2018.04.10. 07:13 emmausz

A választások után

- Nem tudom, ki hogy van vele, tudja-e, hogy a választáson induló 22 pártnak mi  a pontos neve, mit takar a SEM, és mit a SZEM elnevezés?
- Nem tudom, hogy volt-e, és mi ezeknek a pártoknak a programja, megfontolták-e, hogy elnökükön számon kérik a reklámköltséget, amennyiben nem érik el az 1%-os küszöböt?
- Nem látom, a rendszerváltó pártok között még szereplő Kisgazdapártot, az MDF-et, az SZDSZ-t. Így múlik el a világ dicsősége, illetve így lehetetlenül el sok induló mozgalom, párt, alakulat.  Ha délre néző szobaablakainkon kinézek, messzire ellátok. A töltés tövében a Pók utcán öles plakát hirdeti a Jobbikot. A választás után a Jobbik elnöke lemondását jelentette be.
- Kuriózumként álljon itt a 2018-as választások szavazólistájára került 22 párt neve:      
SEM, Momentum, Demokratikus Koalíció, SZEM, Közös Nevező, Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt, Összefogás, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, MSzP, Párbeszéd, Iránytű, MIÉP, Magyarországi Cigánypárt, Fidesz, Kereszténydemokrata Néppárt, NET, Jobbik, Magyarországon Élő Dolgozó És Tanuló Emberek Pártja, Magyar Munkáspárt, Együtt, Családok Pártja, LMP, Tenni Akarás Mozgalom, Rend és Elszámoltatás, Kell az Összefogás Párt.
- OV az eredmények alakulását konstatálva lakonikusan szólt. Ennyit mondott: Győztünk. Persze aztán kifejtette kicsit. Mindenesetre elmondta, hogy itt az ideje a kellő szerénységnek, mer hogy van mire… Osztom a véleményét. Amit vallok:
- „BÜSZKE VAGYOK RÁ, HOGY SEMMIRE SE VAGYOK BÜSZKE.”
Persze ez inkább törekvés. Szent Pállal együtt firtatom: „Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna?” (1Kor 4,7)
Ha tehát belátom, hogy mindenemet kaptam, megalapozott-e a büszkélkedésem?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6113822282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.