Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.04.20. 05:41 emmausz

„Minden közgazdász egyforma. Az egyik ilyen, a másik olyan” (közhely)

A Kútvölgyiben készült fotók közül az egyikhez kaptam ezt a felhívást: Take some pictures of the nurses! Csinálj fényképet a nővérkékről. Nos, igen. Az infúziós állványnak nincsenek személyiségi jogai, a folyosórészletnek se, a felújítás alatt álló épületelemekről készült képeknek már némi politikai felhangja lehetne, a személyeknek meg végképp. Persze azért nem teljesen lehetetlen megemlékezni a nővérekről, ám név nélkül, csak néhány odavetett karakterjeggyel. Segítségül egy rájuk alkalmazott közhelyet hozok ide: Minden nővér egyforma. Az egyik ilyen, a másik olyan.
Az első nővérre pl. egyáltalán nem emlékszem, mert altatásból ébredve kissé kába voltam. Éjszakás lehetett a drága.
Gy. például nevetős fiatalasszony. Tapasztalata szerint a humoros emberek gyógyulnak meg, a nekikeseredettek sokkal kevéssé. Szerintem meg a humoros emberek örökké élnek, a nekikeseredettek pedig úgyszintén.
E. éjszakás. Egy percig keresi azt a helyet a csuklómon, ahonnan artériás vért vegyen. Arca közel hozzám. Békés, fegyelmezett szép arc, hosszú pillájú figyelő szemek. Nyakában szolid arany feszület. Az a benyomásom, hogy közben imádkozik. Majd rézsút megszúr. Alig érzem. A szúrás helyére gondosan nyomókötést tesz. El is felejthetem a beavatkozást.      
Y. már megint más. Merőlegesen megy neki eremnek a tűvel, keresgél. Úgy érzem, átszúrta a csuklómat. Fáj rendesen. Végül kezembe ad egy steril gézt: Nyomjam rá a sebre.
X. Vérnyomást mér. Roppant magas. Azzal vigasztal, hogy segítenek rajtam, ne féljek. Nem félek. Ő meg tíz perc múlva hazamegy. Letelt a műszakja.
XY éjszakás. Megméri a magas tenziót. Csóválja a fejét, a másik kezemen is próbálkozik, majd azt mondja: Ez nem igaz! Majd hoz egy kézi pumpás-higanyos mérőt. Megint mér. Immár 30-cal kevesebbet. Majd megjegyzi: az automata mérők nincsenek hitelesítve. Össze-vissza mutatnak.
OK. A probléma ott van, hogy kéretik napjában háromszor ellenőrizni a vny-t. Ám automata mérőnk van itthon. Nem hiteles. Csal-e vajon? Ha igen, hamis adatokat rögzítek. Ha csal, mennyit csal? És melyik tartományban? Tapasztalatom szerint a magas tartományban fordul elő a torzítás. Elképzelem, hogy ha akinek kilencvenet mérne, de valójában hatvan volna a vérnyomása, túl sem élné a mérést.
Már is sokat fecsegtem. Maradjunk abban, hogy:
Minden nővér egyforma. Az egyik ilyen, a másik olyan.
Köszönet illeti őket munkájukért.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2513850518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.