Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.04.30. 09:58 emmausz

És még mit...?

A zuglói Ilosvai utcában a Fűrész utca sarokházának alagsorában kis közért működött. Az ottani öregember hagyományos formában szolgálta ki a sorban állókat, és minden tétel felírása után rákérdezett a folytatásra: „És még mit?”, miközben füle mögé helyezte ceruzáját. És még mit írjak? –  kérdezem magamtól, és leveszem fülem mellől a képzetes ceruzát.
***
A szónok így fejezte be beszédét: Ez olyan igaz, mint ahogy itt állok, és ezzel elhagyta a pulpitust, leszállt az emelvényről. Miközben igazát nem vonom kétségbe, felkínált magas labdája lecsapását ki nem hagyhatom.
Egy közhely jut róla eszembe, de nem mondom el, csak elindítom: Pardon, szólt…
***
Jól indult a nap.  A telehold még egy darabig az égen kacérkodott a felhőkkel. Kihasználtam az alkalmat és készítettem róla néhány fotót. Majd mire újból kimentem az erkélyre, hogy az immár látóhatárhoz közeledő égitestet lekapjam, eltűnt a látóhatár alatt. El a HHH mögött. Pedig alighanem pirosas színezetet mutatott volna.
***
Már tegnap elkezdett messziről villámlani, de elkerült bennünket az eső, pedig nagyon vártam, hogy lemossa a virágport a kocsi tetejéről. Tán csak lesz folytatása, hiszen itt az ideje a záporoknak.
***
Ugyancsak tegnap bent jártunk a városban, Pesten, ott is a Mester utcában. Nem a fotózás kedvéért mentünk oda, hanem a találkozás kedvéért, de ha már … készítettem néhány képet a megújult házakról. Mondom T.-nek: Oly régóta ismerjük a várost, hogy minden villamosmegállóról és a közte levő épületek sokaságáról tudnék gondolatokat megosztani. Volt már rá precedens.
Egyszer a 29-es buszon ért dolgokról számoltam be, másszor meg a Fehérvári úton villamossal utazva idéződtek fel kelenföldi élményeim, amelyeket FB-ra vetettem, s a lapszerkesztő elkérte az Újbuda c. kerületi újságba közlésre.

Megkapta, meg is jelent.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8213880570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.