Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • Klári Bodó: Kedves Mick! Remélem, a Kútvölgyi szórakoztató programjait hamar befejezed. Legyél otthon minél el... (2018.07.11. 20:22) Kútvölgyi
 • exbikfic: Talán a kiküldött tudósító csak akkor tud megszólalni, amikor hallja a stúdióból jövő mondat végét... (2018.07.09. 20:56) x y z α
 • MGracchus: En is Isten tenyeren vagyok, es ez a letezo legjobb, ami tortenhet velem. (2018.06.11. 08:42) Mi lesz veled, világ?

Utolsó kommentek

 • gond/ol/a: nálunk dörög-villámlik újabban eső nélkül :) (ezt hivják száraz zivatarnak?) (2018.08.26. 11:19) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: Ja, máshol...:) (2018.08.26. 11:18) Hazaérkeztek
 • gond/ol/a: 8 fok? Jól lehült... (2018.08.26. 11:16) Hazaérkeztek
 • Klári Bodó: Sajnálom, hogy elment. Nagyon szerettem őt. Nyugodjon békében. (2018.08.03. 21:48) Mi újság?
 • emmausz: Lehet, hogy megtette, bár váratlanul érhette a halál. R.I.P. (2018.08.03. 19:09) Mi újság?
 • Utolsó 20

2018.05.12. 04:58 emmausz

Kirándulás az IKEÁ-ba

Előbb HÉV, majd metró. A metró alsó peronján középkorú asszonyka próbálkozik. „Vonatjegyre kellene pénz.” Persze. Akár a mondat elejét el is hagyhatná. Kellene pénz. Jut eszembe a közhely: Főnök, van egy cigije? Buszjegyre kellene. Azt hiszem, a lejmolás magasiskolája rejlik a képzavaros szövegben.   
Vajon van-e még olyan balek, aki miatt megéri a peronon kínlódni a megkopott szöveggel?
Érkezik a metró. Leülök. Velem szemben egy házaspár. Mind a férfi, mind a nő a Lokál c. lap egy-egy pld.-át olvassák. Megállapítom magamban, hogy a házaspár egyféle bilokációt valósít meg:
bi-lokálnak.
Melléjük telepedik egy úr. Üdítő kivétel a szép új világban. Se nem olvassa a Lokált, se nem használ mobilt. Csak ül, mint én. És néz és hall. Egyszer csak elmosolyodik. Azon mosolyog, amit hall a mellette ülő asszonytól, aki a Lokálban talált valami érdekeset, és most magyarázza férjének. Én csak a zajt hallom, azt nem, hogy min mosolyog a harmadik fél, akinek a szeme most rám nevet, ti. hogy vajon értem-e, amit ő hallott? Én visszamosolygok, és tudomásul veszem, hogy soha ebben az életben nem tudom meg, miféle szamárságról esett szó a Lokál-fogyasztó házaspár között.
Leszállunk.
Az Örs vezér téri aluljáróban lányka énekel. Énekel?... Tisztán intonálva kiáltja el nótáját, közben kezével nyúlkál, úgy, mint aki éppen pénzt vesz át. Túljutunk rajta is.
Fent az IKEA oldalán óriásplakát, rajta a felirat: ÁLMAIDNAK SEMMI SEM SZABHAT HATÁRT.
A freudi kisördög dolgozik bennem. Azonnal átfordul a felirat a következők szerint: Árainknak senki sem szabhat határt.
Mi tagadás, rendes árat kérnek mindenért. Mondják, hogy Bécsben olcsóbb az IKEA. Lehet, oda nem tervezek menni a közeljövőben.

***
A tegnapi történések beszámolója után egy mai: Elek Laci jezsuitának készül. Ma diakónussá szentelik a Mária utcában. Isten áldja!  

 

 

      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3713909102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.